Concertul Extraordinar de Pasti al Corului Madrigal

5860 vizualizari

Sala Mare a Ateneului Roman a fost neincapatoare la traditionalul Concert de Pasti al Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” dirijat de Anna Ungureanu. Concertul s-a desfasurat cu casa inchisa, insa emotia pe care au simtit-o cei 800 de spectatori prezenti la Ateneu va putea fi traita si de publicul de acasa in Noaptea de Inviere, concertul urmand sa fie difuzat integral de postul Europa FM, de la ora 22:30 si de canalul televiziune Digi 24, de la ora 2:00. La concert au participat si Excelenta Sa, doamna Michèle Ramis, Ambasadorul Republicii Franceze in Romania, Excelenta Sa, domnul Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt in Romania, doamna Angela Cristea, Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si Prof. Dr. Ion Dragomir, consilier patriarhal la Patriarhia Romana


Concertul Extraordinar de Pasti al Corului Madrigal Concertul Extraordinar de Pasti al Corului Madrigal Concertul Extraordinar de Pasti al Corului Madrigal

Sensibilitatea evenimentului prin care Corul Madrigal a celebrat venirea Sarbatorilor Pascale a fost desavarsita printr-un repertoriu vibrant si evlavios, selectat cu atentie de Anna Ungureanu, dirijorul principal al celebrului ansamblu coral, discipolul maestrului Marin Constantin. Acesta a cuprins, in prima parte, lucrari din repertoriul universal, din Renastere pana in contemporaneitate, in timp ce a doua parte a fost alcatuita exclusiv din lucrari muzicale romanesti. Selectia de cantece corale alcatuita de Anna Ungureanu a adus bucurie si a umplut de emotie sufletele spectatorilor, car au aplaudat minute in sir la finalul concertului.
     
In sala s-au aflat si compozitorii Grigore Cudalbu si Constantin Arvinte, ale caror lucrari muzicale au rasunat in Sala Ateneului in interepretarea maiestuoasa a Corului Madrigal. De asemenea, la concert au participat si Excelenta Sa, doamna Michèle Ramis, Ambasadorul Republicii Franceze in Romania, Excelenta Sa, domnul Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt in Romania, doamna Angela Cristea, Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si Prof. Dr. Ion Dragomir, consilier patriarhal la Patriarhia Romana. „Am avut sansa de a asista in seara aceasta la concertul de Paste al Corului Madrigal, a fost o experienta inaltatore pentru ca timp de doua ore am avut senzatia ca zburam multumita talentului si excelentei coristilor si a solistilor. Nu este pentru prima data cand ascult Corul Madrigal, i-am mai intalnit si in cadrul Festivalului Enescu. De altfel, pe 27 noiembrie vor fi prezenti la deschiderea sezonului franco-roman, la Église des Invalides din Paris, unde vor interpreta Requiem-ul lui Fauré” - a spus Michèle Ramis, Ambasadorul Republicii Franceze in Romania.
     
La Ateneul Roman, Corul Madrigal a interpretat in avanpremiera intregul repertoriu al extraordinarului Concert de Pasti in fata a peste 200 de copii si tineri care fac parte din Programul National Cantus Mundi, oferindu-le ocazia de a isi asculta mentorii intr-un cadru deosebit. „Sala arhiplina a Ateneului Roman a vibrat cu emotie la concertul extraordinar de Pasti al Corului Madrigal. A fost o realitate pe care foarte putini reusim sa o traim si pe care anul acesta o transmitem si pe calea undelor, prin Europa FM, precum si pe canalul Digi 24, in Noaptea de Inviere. A fost o emotie speciala pe care am impartasit-o doar cu cei 800 de oameni care s-au aflat in sala, desigur ar fi fost foarte multi cei care ar fi dorit sa vina, insa biletele s-au epuizat foarte repede. A fost o stare deosebita datorita repertoriului ales de Anna Ungureanu, iar spiritul a ceea ce inseamna venirea Sarbatorilor Pascale a fost la el acasa”, a spus Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.
Corul National de Camera „Madrigal-Marin Constantin” este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4500 de concerte aplaudate de melomani de pe intreg mapamondul, impunandu-se astfel ca un adevarat „brand de tara”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. In noiembrie 2016, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summitului Global de Religie, Pace si Securitate.

 


ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.