SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival #4

5661 vizualizari

Coregrafie spectaculoasa de lumini si dans in deschiderea oficiala SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival, care va avea loc joi, ora 20:30, in Piata George Enescu!


SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival #4 SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival #4 SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival #4 SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival #4 SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival #4 SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival #4 SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival #4 SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival #4 SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival #4 SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival #4

Tema editiei din acest an a SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival este United We Shine. Vor fi 4 zile de festival (12 – 15 aprilie 2018), timp in care Calea Victoriei devine pietonala, intre orele 20:30 – 23:00,11 tari participante, 27 de instalatii de lumina si video mapping si concurs international de video mapping. Partener international este Festival of Lights Berlin
     
Joi, 12 aprilie, ora 20:30 se da startul celei de-a patra editii Spotlight - Bucharest International Light Festival cu un spectacol de amploare sustinut de doua trupe internationale in Piata George Enescu. Spotlight este singurul festival international al luminii din Bucuresti si este organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB. De la ora 20:30, zeci de mii de bucuresteni si turisti sunt asteptati sa ii vada pentru prima data la Bucuresti pe celebrii dansatori high-tech Light Balance din Ucraina, finalisti la emisiunea America's Got Talent 2017. Una dintre cele mai cautate trupe ale momentului, Light Balance prezinta la Spotlight un spectacol elaborat de dans si lumini care a facut senzatie in Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud, Arabia Saudita si China. Reprezentatia Light Balance este precedata de spectacolul tobosarilor britanici Spark!, pe jumatate muzicieni, pe jumatate personaje futuriste cu costume si instrumente luminate de leduri.
     
Dupa evenimentul de deschidere instalatiile vor putea fi descoperite pe traseul principal dintre Biblioteca Centrala Universitara si Splaiul Independentei. In premiera au fost incluse in traseul Spotlight urmatoarele puncte strategice: Arcul de Triumf, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Palatul Stirbei, Ateneul Roman, Ministerul Afacerilor Interne, Piata Universitatii, Teatrul National Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti.
     
Astfel, cu noi cladiri si monumente din Bucuresti incluse in premiera pe harta Spotlight, concursul international de video mapping la Palatul CEC si alte 27 de instalatii, sesiuni de video mapping si proiectii arhitecturale din 11 tari, Spotlight va schimba pentru patru zile peisajul urban al Capitalei.  
 
SPOTLIGHT 2018 | INSTALATII

ARCUL DE TRIUMF  (Proiectie)

Autor: Festival of Lights Art Collective / Daniel Margraf (Germania).
Arcul de Triumf este animat de scurte episoade ilustrate din istoria Romaniei. Fotografii de epoca sunt combinate cu elementele existente din arhitectura Arcului de Triumf intr-o proiectie spectaculoasa. Colajul de imagini istorice este pus in valoare in prezenta arhitecturii Arcului de Triumf, iar culorile proiectiei inspirate de steagul national al Romaniei. Cu sprijinul UTI GRUP.

MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA „GRIGORE ANTIPA„ (Proiectie)

Autor: Festival of Lights Art Collective / Daniel Margraf (Germania).
O varietate de animale din diferite continente isi dau intalnire la Muzeului Antipa pentru a-l popula intr-o pace si armonie totala.

PALATUL STIRBEI  (Proiectie)

Autor: Festival of Lights Art Collective / Daniel Margraf (Germania)  Localizare: Calea Victoriei 107.
Pentru prima data in istoria Spotlight, Palatul Stirbei este inclus in traseul festivalului international al luminii de la Bucuresti. Lucrari spectaculoase de arta sunt proiectate pe fatada cladirii in toate cele patru seri de festival.

ATENEUL ROMAN  (Proiectie)

Autor: Festival of Lights Art Collective / Daniel Margraf (Germania)  
Faimoasa sala de concerte se deschide catre public in aceasta proiectie Spotlight. Frumusetea cladirii din interior va fi prezentata pe fatada Ateneului printr-o proiectie care arata spectatorilor comori ascunse din interiorul cladirii care nu sunt, in mod normal, accesibile publicului.

CALEA VICTORIEI. POVESTEA UNEI STRAZI (Video mapping)

Autor: Mindscape Studio (Romania). Localizare: Biblioteca Centrala Universitara, Strada Boteanu 1
Istoria uneia dintre cele mai vechi artere ale Bucurestiului transpusa intr-o animatie video mapata pe fatada celei mai vechi biblioteci universitare din Bucuresti. Calea Victoriei. Povestea unei strazi prezinta cele mai importante momente, personalitati si cladiri legate de acest loc, de la Palatul Cantacuzino la Coana Mita Biciclista, de la Palatul Telefoanelor, Cercul Militar National si Palatul CEC la Carol I, George Enescu si Alexandru Ioan Cuza.

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE  (Proiectie)

Autor: Festival of Lights Art Collective / Daniel Margraf (Germania). Localizare: Piata Revolutiei 1A
Urmand motto-ul „Romania 1918-2018 | Sarbatorim impreuna”, cladirea Ministerului Afacerilor Interne este pentru prima data prezentata in culorile steagului Romaniei. Folosindu-se de poze istorice, arhitectura cladirii este pusa in valoare printr-o proiectie dinamica, cu tematica aniversarii Centenarului.

LE PETIT JARDIN (Instalatie)

Autor: TILT (Franta). Localizare: Parcul Kretulescu
Pentru Spotlight 2018, studioul TILT creeaza o gradina de lumina dintr-o combinatie de instalatii. Echinodermus, inspirata de familia animalelor marine echinocactus, are o inaltime de 11 metri si arata ca un foc de artificii gigant inghetat in timp. Peisajul este completat de bujori iluminati, flori asiatice si Herbum Follus de peste 8 metri.

LASER BIG PIANO  (Instalatie interactiva)

Autor: Tom Brandus / Sylenz Media (Romania). Localizare: Piata Revolutiei
Pornind de la celebrul Big-Piano folosit in nenumarate variante, de la jocuri pentru copii pana la momente de dans sincron, instalatia Laser Big Piano foloseste o interfata similara, insa adusa la o cu totul alta scala. Lung de patru metri, Laser Big Piano are claviatura prevazuta cu senzori de apasare care declanseaza secvente sonore sofisticate si in acelasi timp  „picteaza” spatiul inconjurator cu lumini inteligente si grafica laser.

DISCOBALLS (Instalatie | Live DJ)

Autor: 360 Revolution (Romania). Localizare: Calea Victoriei 41-43
Fostul magazin Muzica, un loc emblematic pentru istoria contemporana a Bucurestiului, este celebrat la Spotlight cu prezenta in exclusivitate a DJ-ilor de la Virgin Radio care mixeaza muzica live timp de patru seri la rand in decorul instalatiei Discoballs, una dintre atractiile primei editii Spotlight.

TIME WAVE (Video mapping)

Autor: On Screen (Romania). Localizare: Hotel Novotel
Fatada hotelului Novotel devine, pentru patru seri, portalul unei calatorii in timp. Proiectia 3D, realizata de studioul On Screen din Romania, transforma arhitectura cladirii oferind trecatorilor o perspectiva inedita asupra timpului, realizata printr-un spectacol abstract de lumini, culori si forme, punctat si completat auditiv.

BUTTERFLY (Video mapping)

Autor: Les Ateliers Nomads (Romania). Localizare: Palatul Telefoanelor, Calea Victoriei 35
O parte din fatada cladirii este transformata prin video mapping in traseul unui fluture care parcurge diferite medii naturale. Zborul fluturelui este plin de obstacole reprezentate chiar de arhitectura reala a cladirii, cum ar fi forma reala a ferestrelor. Proiectia video mapping creeaza o iluzie optica in care virtualul si realul nu mai pot fi diferentiate atat de evident.

LANGUAGE OF LOVE (Video mapping)

Autor: Birgit Zander / Daniel Bandke (Germania). Localizare: Teatrul Odeon, Calea Victoriei 40-42
Prezentata pentru prima data la Festivalul Luminilor de la Berlin, unde a fost proiectata pe emblematica Catedrala din Berlin, instalatia Language of Love acopera fatada Teatrului Odeon cu traduceri ale cuvantului „dragoste” intr-o varietate de limbi din lumea intreaga.

KISS CAM  (Instalatie)

Autor: EDU (Romania). Localizare: Cercul Militar National, Strada Constantin Mille
Kiss Cam este o camera de filmat care exploreaza persoanele din multime in cautarea unui cuplu pe care sa il aduca in atentia publicului. Chipurile celor doi parteneri sunt redate pe un ecran imens de 20 metri lungime si 11 metri inaltime. Incurajati de restul multimii, cuplul este invitat sa se sarute in fata camerei de filmat. Kiss Cam este faimos nu doar pentru momentele romantice pe care le genereaza, cat si pentru momentele haioase sau stanjenitoare, spre deliciul publicului care priveste totul pe ecranul amplasat pe Cercul Militar.

GRAND HOTEL DU BOULEVARD (Proiectie)
 
Autor: Festival of Lights Art Collective / Daniel Margraf (Germania). Localizare: Bd. Regina Elisabeta 5
Proiectia de pe Grand Hotel du Boulevard este inspirata de tema editiei „United We Shine”. Folosind-se de lumina si culoare, proiectia reda mesajul solidaritatii, al pacii si unitatii in lume.

BEAM PENDULUM  (Instalatie)

Autor: 360 Revolution (Romania). Localizare: Blocul Rosenthal, Calea Victoriei 22-24
BEAM PENDULUM este o instalatie ce da trecatorilor o dimensiune multi-spatiala. O constructie sculpturala din raze de lumina pune in evidenta fatete interesante ale peisajului urban inconjurator si, mai ales, ale bucurestenilor. Lumini inteligente sunt amplasate transversal, deasupra strazii, astfel incat spectatorii vor trece pe sub un veritabil arc de triumf construit din lumina aflata in miscare.

PISICA NOMADA (Instalatie interactiva)
 
Autor: Alexandru Ciubotariu (Pisica Patrata), Les Ateliers Nomad, (Romania). Localizare: Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Calea Victoriei 19
Personaj grafic emblematic pentru street art-ul orasului Bucuresti, Pisica Patrata vine la Spotlight intr-o instalatie interactiva gandita de Les Ateliers Nomad. Doua pisici nomade, cu o inaltime de aproape patru metri, anima Calea Victoriei prin diferite schimbari de cromatica si stari, care vor fi generate prin simpla apasare a unui buton.

SOTRON INTERACTIV  (Instalatie interactiva)  

Autor: On Screen (Romania). Localizare: BCR, Calea Victoriei 15
Participantii sunt invitati sa intre pe rand in perimetrul de joc. La fiecare saritura pe un perimetru, se declanseaza o animatie insotita de sunet. Toata interactiunea participantilor este filmata si proiectata pe cladirea din vecinatate, iar finalizarea traseului e recompensata cu felicitari virtuale.

FACELESSMEN  (Instalatie)  

Autor: Radu Ignat (Romania). Localizare: Strada Lipscani
O masca sculptata in metal, inalta de trei metri, prinde forme, trasaturi si texturi diferite in functie de lumina proiectata pe ea.

SPOTLIGHT VIDEO MAPPING CONTEST (Video mapping)

Autori: Darklight Studio (Spania), Hermes Mangialardo (Italia), KEDR Visuals (Rusia), Mindscape Studio (Romania), Multiscalar (Germania), Skgmedia (China). Localizare: Palatul CEC, Calea Victoriei 13

In exclusivitate pentru editia cu numarul patru a Spotlight – Bucharest International Light Festival, sase artisti internationali transforma fatada Palatului CEC prin proiectii video mapping selectate in urma unui open call lansat la inceputul acestui an. Marele castigator al Concursului de video mapping Spotlight va fi ales de public, din cele sase lucrari finaliste, prin vot online. Spectatorii Spotlight pot vota lucrarea preferata in perioada 12 – 15 aprilie si au sansa sa castige, la final, o camera video de actiune oferita de Mio Romania. Detalii pe spotlightfestival.ro.

BENZI DESENATE (Video mapping)

Autor: Les Ateliers Nomads (Romania). Localizare: Palatul Loteriei Romane, Calea Victoriei 9
Ferestrele legendarei Case Vacarescu-Bellu-Prager din Calea Victoriei 9 devin, cu ajutorul video mapping-ului, suport pentru relatarea unuia dintre cele mai importante momente istorice ale Romaniei, incoronarea regelui Ferdinand I. Folosindu-se de grafica specifica a benzilor desenate, povestea incoronarii este redata in diferite capitole asociate cate unei ferestre din fatada emblematice cladiri.

PARROT PARTY  (Instalatie)

Autor: Zara Pasfield (Australia). Localizare: Muzeul National de Istorie a Romaniei
In tonuri aprinse de galben, albastru, verde sau portocaliu, pasarile in forma de origami prind viata in prezenta spectatorilor. O fuziune de culoare, lumina si sunete, Parrot Party atrage atentia de la distanta. Cu cat mai multe persoane se alatura Petrecerii Papagalilor, ciripitul pasarilor creste in intensitate.

100 STYLES OF TEXTURES - Live VJ

Autor: Festival of Lights Art Collective / Christopher Noelle (Germania). Localizare: Calcan, Str. Franceza 1
Transformand suprafata terna de beton a calcanului intr-un ecran imens de proiectie, artistul vizual si multimedia din Linz, Christopher Noelle, mixeaza live motive vizuale specific romanesti intr-un spectacol de video-mapping inspirat de Anul Centenarului.

ORIFLAMME (Instalatie)

Autor: Sébastien Lefèvre (Franta). Localizare: Podul Piata Natiunile Unite
Intr-o explozie de culoare, sute de fanioane sunt animate de efecte de lumina caleidoscopice. Instalatia Oriflamme a calatorit la Festivalul Luminii de la Lyon, Lausanne, Dubai.

UNITED WE SHINE IN 100 FRAGMENTS (Video mapping)

Autor: MotionLab (Romania). Localizare: Primaria Municipiului Bucuresti, Bd. Regina Elisabeta 47
Premiat de doua ori pe scena iMapp Bucharest, studioul specializat in video mapping, animatie 2D si 3D, MotionLab propune in cadrul Spotlight o abordare moderna a sarbatoririi Centenarului cu ultima lor lucrare intitulata United We Shine in 100 Fragments!

PIATA UNIVERSITATII  (Proiectie)

Autor: Festival of Lights Art Collective / Daniel Margraf (Germania). Localizare: Bd. Regina Elisabeta 5 Lucrari spectaculoase de arta sunt proiectate pe fatada cladirii BCR in toate cele patru seri de festival.

HOUSE OF CARDS  (Instalatie)
 
Autor: OGE Creative Group (Israel). Localizare: Piata Universitatii
O instalatie de lumina care impresioneaza si in timpul zilei si seara, House of Cards este compusa din 128 de carti de joc gigant care se aprind in functie de coregrafia ritmica de lumini si umbre.

CENTENARUL MARII UNIRI (Video mapping)

Autor: Mindscape Studio (Romania). Localizare: Teatrul National Bucuresti, Bd. Nicolae Balcescu 2
Video mapping-ul realizat de Mindscape Studio pe fatada Teatrului National Bucuresti ilustreaza succint o parte din istoria romanilor. Pentru a transmite atmosfera inceputului de secol XX, au fost folosite fotografii de epoca, arta caligrafiei si au fost reinterpretate o serie de picturi celebre.
Programul Spotlight incepe, in fiecare zi de festival, de la ora 20.30 si se incheie la ora 23.00. Detalii despre program si instalatiile participante la Spotlight 2018 sunt disponibile pe arcub.ro si spotlightfestival.ro.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii. ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

 


ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.