Podiumuri pentru echipajele DTO Tellur Rally Team, sponsorizata de CATENA, la Transilvania Rally 2018 de la Cluj!

1791 vizualizariDupa debutul exceptional de la Raliul Brasovului, prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2018 unde au reusit 10 prezente pe podiumul de premiere, incluzand ierarhia absoluta si cea a echipelor, componentii DTO Tellur Rally Team au inregistrat noi victorii la Cluj!


Podiumuri pentru echipajele DTO Tellur Rally Team, sponsorizata de CATENA, la Transilvania Rally 2018 de la Cluj! Podiumuri pentru echipajele DTO Tellur Rally Team, sponsorizata de CATENA, la Transilvania Rally 2018 de la Cluj! Podiumuri pentru echipajele DTO Tellur Rally Team, sponsorizata de CATENA, la Transilvania Rally 2018 de la Cluj! Podiumuri pentru echipajele DTO Tellur Rally Team, sponsorizata de CATENA, la Transilvania Rally 2018 de la Cluj! Podiumuri pentru echipajele DTO Tellur Rally Team, sponsorizata de CATENA, la Transilvania Rally 2018 de la Cluj! Podiumuri pentru echipajele DTO Tellur Rally Team, sponsorizata de CATENA, la Transilvania Rally 2018 de la Cluj! Podiumuri pentru echipajele DTO Tellur Rally Team, sponsorizata de CATENA, la Transilvania Rally 2018 de la Cluj! Podiumuri pentru echipajele DTO Tellur Rally Team, sponsorizata de CATENA, la Transilvania Rally 2018 de la Cluj!

Toti membrii echipei sponsorizata in acest sezon de CATENA, au urcat pe podium la Transilvania Rally 2018, cea de-a II-a etapa din campionat si runda de debut din Tour European Rally 2018!   
     

Echipajele Vali Porcisteanu/Dan Dobre (R5, Clasa 2), Cristi Dolofan/Mihai Sandu (Mitsubishi Lancer Evo 9, Clasa 3), Bogdan Nastase/Delia Nastase (Mitsubishi Lancer Evo 9, Clasa 11), Eugen Caragui/Robert Fus, respectiv Ramona Rusu/Sorin Crisan (Dacia Sandero, debutanti, Cupa Dacia) au adus victorii si puncte importante pentru DTO Tellur RT. Cu o alta alcatuire si cu masini noi pentru toti concurentii (material de concurs care presupune si o perioada de acomodare treptata si acumulari), valoarea echipei a fost deja confirmata in primele doua etape ale CNRD 2018.
     

Asadar, au fost rezultate notabile pentru DTO Tellur Rally Team la o editie istorica a competitiei de la Cluj, la start aliniindu-se peste 100 de echipaje. Si, evident, sunt toate motivele de a privi cu incredere catre urmatoarea etapa din CNRD, prima pe macadam, Raliul Aradului KIA, programata pe 25 si 26 mai. Intrecerea va conta si ca etapa in FIA ERT Championship si FIA Balkan Rally Trophy.

„Ploaia de cupe vine de la Cluj!”...
... era definitia prestatiei echipei DTO Tellur RT la editia trecuta a intrecerii. Istoria s-a repetat si in aceasta stagiune, toate echipajele inscrise de echipa in Telekom Sport Transilvania Rally powered by Ford urcand pe podiumul de premiere. Un rezultat in ton cu obiectivele propuse pentru aceasta intrecere.

Vali Porcisteanu si Dan Dobre au sosit increzatori la Cluj dupa ce izbutisera sa-si continue acomodarea pe asfalt cu noua lor masina, Skoda Fabia R5, cu prilejul etapei de viteza in coasta de la Rasnov. Si-au propus pentru aceasta etapa sa creasca ritmul si sa repete performanta de la Brasov, unde urcasera pe locul III in ierarhia absoluta si la Clasa 2.
Echipajul Vali Porcisteanu/Dan Dobre (R5, Clasa 2) au avut un start cu emotii. Pe primii kilometri ai raliului masina a ”intrerupt” din pricina unei probleme la partea de alimentare. Au abordat proba Belis cu un ritm care indica circumspectie, cu atat mai mult cu cat s-a derulat pe asfalt umed, iar pe Tarnita, pe langa faptul ca pana la jumatatea probei au persistat acele probleme tehnice, au avut parte de o pana si au fost nevoiti saopreasca pentru a schimba roata. ”A fost o zi in care nu am putut sa mergem asa cum ne doream. Am pierdut in jur de 5 minute, eram pe locul 11, dar, seara, impreuna cu Dan, ne-am propus ca in ziua secunda sa ridicam substantial ritmul si sa recuperam cat mai multe pozitii. Si am reusit. Nu am mai avut batai de cap din motive tehnice, le-am evitat pe cele care puteau pune in pericol integritatea pneurilor, am fortat acolo unde era posibil si am incheiat raliul la fel ca la Brasov, cu podium la general si Clasa”. Asa a descris  Vali Porcisteanu intrecerea de la Cluj. Una in care a izbutit sa ocupe si locul IV in clasamentul FIA TER (intrecere castigata de acelasi Giandomenico Basso), cu unul mai sus decat la editia de anul trecut, cand s-au impus la Clasa 3, atat in intrecerea interna, cat si in TER, in competitia rezervata masinilor de productie.
     

Cristi Dolofan si Mihai Sandu au luat startul la Clasa 3 cu noua lor masina, Mitsubishi Lancer Evo IX, cea cu care Vali Porcisteanu castiga anul trecut la Cluj intrecerea vehiculelor de productie din TER. I-a repetat performanta, s-a impus la Clasa 3 in CNRD si a ocupat locul VIII in ierarhia FIA din intrecerea nationala. ”Locul 2 de la Brasov si acumularile de la Rasnov ne dadeau dreptul sa ne prezentam increzatori la Cluj. Am avut insa mari emotii inaintea startului. Pe drumul spre prima tura de shakedown a cedat cutia. Baietii din echipa de asistenta au fost insa exemplari. Au demontat rapid tot, au remediat problema. Am mai avut timp chiar si sa facem o trecere la shakedown, iar masina era in conditii optime inaintea primei speciale de vineri. Nu ne-am asumat riscuri inutile, pentru ca este clar ca mai avem nevoie de timp pentru a folosi la nivel maxim masina cu tractiune integrala, dar am avut un ritm bun, in crestere, si am izbutit iata o premiera, sa castigam aceasta Clasa extrem de importanta” – a declarat Cristi Dolofan.
     

Raul Badiu a repetat performanta de la Brasov, obtinand o noua dubla la Clasa 9 si in Cupa Suzuki. In plus, de aceasta data s-a impus si in competitia masinilor cu doua roti motrice, in care ocupase locul II in runda de debut a CNRD, si a terminat pe locul IX in ierarhia generala, acumuland 2 puncte. Eugen Caragui si Ramona Rusu cei care au inceput primul lor sezon de CNRD cu rezultate notabile, au bifat si ei la Cluj prezente pe podium. Caragui, cu un ritm in crestere si o gestionare corecta a pneurilor, a fost al treilea in ierarhia debutantilor si pe locul 2 in cea similara din Cupa Dacia. In intrecerea din urma a fost urmat de Ramona Rusu, cea care a avut ceva emotii din cauza unor probleme tehnice fix inaintea startul intrecerii, dar a probat un progres evident proba dupa proba. In fine, la Clasa 11 (Gr.H), Bogdan si Delia Nastase au avut parte de un raliu in care au fost nevoiti sa se confrunte cu o serie de probleme tehnice la motorul masinii, care a raspsuns conform parametrilor doar pe PS Tarnita si Floresti. In acest context, evident, locul secund la Clasa pe care l-au obtinut la final este cu atat mai notabil. Rezultatele amintite le-au permis celor de la DTO Tellur Rally Team sa ocupe pozitia secunda in clasamentul echipelor, cu un total de 80 de puncte, cu doar 9 mai putin decat ale primei clasate.
     

Campionatului National de Raliuri Dunlop 2018 a programat in acest an 7 etape: Brasov – Tess Rally 2018 (24–25 martie), Cluj – Transilvania Rally (4 – 5 mai), Arad (25 –26 mai), Bacau (15-16 iunie), Harghita - Odorheiul Secuiesc (13 – 14 iulie), Iasi (7-8 septembrie) si Sibiu (5 – 6 octombrie).
    

CATENA ii felicita pe toti membrii echipei DTO Tellur Rally Team care au adus glorie culorilor unui dream-team veritabil si le ureaza succes in CNRD 2018, dar si in  urmatoarea etapa de la Arad, programata in perioada 25 - 26 mai.
    

CATENA sustine campionii!

 


ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.