S-au desemnat castigatorii concursului national de sarituri peste obstacole Cupa Equestria, editia a V-a

Baza hipica Equestria a gazduit in perioada 14 - 17 iulie concursul national de sarituri peste obstacole Cupa Equestria, eveniment ajuns anul acesta la a V-a editie consecutiva. Desfasurata in cadrul etapei a II-a a circuitului Salonul Calului, competitia a strans la start 140 de cai si calareti din intreaga tara, care s-au intrecut in 16 probe de sarituri peste obstacole cu niveluri diferite de dificultate. La finalul competitiei au fost desemnati castigatorii Cupei Equestria, primele trei cupluri cu cele mai bune rezultate obtinute in cele patru zile de concurs.
„Suntem incantati de faptul ca si aceasta editie a Cupei Equestria s-a bucurat de succes, fiind o competitie cu traditie, foarte draga sufletului nostru. Am avut toate elementele necesare unui eveniment reusit: de la numarul impresionant de cai si calareti inscrisi, pana la publicul spectator, care a ne-a fost alaturi in toate zilele de concurs si vremea placuta care nu ne-a dat batai de cap. Le multumim tuturor participantilor si ii felicitam in mod special pe cei care au obtinut rezultate bune si foarte bune”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar al Bazei Hipice Equestria si Presedintele Clubului Equestria.

Structura competitiei a fost una complexa, cu 16 probe de sarituri peste obstacole, la care au participat atat cai tineri si debutanti impreuna cu sportivi juniori sau amatori, cat si cai experimentati alaturi de calareti seniori. Programul Cupei Equestria a cuprins probe pentru toate nivelurile, incepand cu cele mai usoare, de nivel E si ajungand la cele mai dificile de nivel B si A, in cadrul carora obstacole au inaltimi de 1,30 m si respectiv, 1,40 m.

Sambata, in cea de-a treia zi de concurs, s-a desfasurat Trofeul Jockey Club, una dintre cele mai dificile probe, de nivel B, la care s-au inscris 22 de cupluri cal-calaret. In urma barajului, Trofeul Jockey Club a fost castigat de sportivul Cojocariu Aurel cu calul Lucy Liu, urmat in clasament de Bucur Ionel cu Cassius (locul II), Bozan Razvan cu Quickborn (locul III), Cojocariu Aurel cu un alt cal, Rebel (locul IV) si Al Jamal Dunja cu Gemilio LCS (locul V).

Competitia s-a incheiat duminica, 17 iulie, cu cea mai grea, dar si cea mai spectaculoasa proba, de nivel A, Cupa Equestria, in cadrul careia zece cupluri cu experienta s-au intrecut sa realizeze un parcurs fara greseala si sa obtina cel mai bun punctaj. Dupa un baraj interesant, castigator al probei a fost desemnat Radu Ilioi cu calul Quintender, acestia reusind sa termine barajul fara greseala in doar 33 de secunde. La mica distanta de locul I, cu un baraj fara greseala, dar parcurs intr-un timp mai slab, s-a clasat pe locul II sportivul Ursache Ionut cu calul Spacehopper. Clasamentul este completat de Bozan Razvan cu Quickborn pe locul III, Ilioi Radu cu Granini pe locul IV si Bucur Ionel cu Cassius pe locul V.

La finalul celor patru zile de concurs au fost anuntati sportivii care au cumulat cele mai multe puncte in cadrul Cupei Equestria, editia 2016. Astfel, pe locul I, cu 115 puncte, s-a clasat Bucur Ionel de la CSM Sibiu, urmat de reprezentatul clubului Equestria, Florin Lates, pe locul II si de sportivul Cojocariu Aurel de la CSA Steaua, pe locul III.

Efortul participantilor care s-au clasat pe primele cinci pozitii in toate probele din cadrul Cupei Equestria a fost recompensat cu premii totale in valoare de 45.000 lei. In plus, punctajul obtinut de sportivi in aceasta competitie va fi luat in considerare si pentru clasamentul final al circuitului Salonul Calului, care se va realiza in septembrie, dupa incheierea etapei finale a evenimentului.

Sponsorii evenimentului: Clinica Oftalmologica Oculus, Gusto, Jockey Club Roman, CA IMMO
Parteneri: Gealan, UNIQA Asigurari, Help Net
Partenerii media: Auto Motor si Sport, Biz, Beau Monde, Business Woman, Bursa, Casa mea, City Compass, Mami, Radio Romania Actualitati, Ralucalatoreste.ro, Romania Libera, Romania-insider.com, Seven Radio, Senso TV, Sportsbuiess.ro, The Trends, The Art of Living, Turism Club, Tonica TV, TriptoRomania.net, Urbankid.ro.

Despre Equestria:


Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori si detine 76 cai (26 proprii si 50 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel, un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, doua sali de conferinta, asigurand astfel, conditiile perfecte pentru organizarea evenimenteor corporate (workshop-uri sau teambuilding-uri). Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, Salonul Calului, Concursul international de sarituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.
Informatii despre evenimente sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro.


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.