Lansare de carte - eveniment la Carturesti Verona IMAGINARIUM de Ana Stefania Andronic (BUZU)

Luni, 21 noiembrie 2016, ora 19.00  va invitam la libraria Carturesti Verona (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15, langa cinema „Patria”) la evenimentul de lansare a unui original album de grafica - ”IMAGINARIUM”  de Ana Stefania Andronic (BUZU) - carte de meditat si de colorat pentru toate varstele.

444 vizualizari

Vor fi prezenti artisti plastici, critici de arta, istorici, personalitati ale vietii cultural-artistice, scriitori, jurnalisti. 
 
Vor lua cuvantul Otilia Ostrotki, Director General Tonica Group, autoarea, Ana Stefania Andronic (BUZU).
 
Acest eveniment este realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta.

Imi place foarte mult descrierea activitatii numita desen pe care a facut-o Henri Matisse. El spunea ca desenul este trasarea unei linii in jurul unei idei. Copii fiind nu ne gandim cum vrem sa arate desenul nostru. Desenam pur si simplu. Ce simtim. Ne exprimam prin acest tip de arta diverse tipuri de emotii. Inconstient, scoatem la iveala stari si punem in ochiul privitorului atent rezolvari de probleme. Cand desenam, povestim. Culorile devin cei mai buni prieteni. Coloratul ne deconecteaza de la activitatile cotidiene, dar ne si invata sa fim atenti, concentrati si sa dam mana libera emotiilor. Terapia prin desen se adreseaza tuturor varstelor, pentru ca, intre joc si joaca, ne redescoperim. Cartea de colorat pe care Buzu - Ana Andronic v-o propune este mai mult decat un proiect de desen. Este o imbratisare, o cerere de prietenie, o declaratie de dragoste. Este un dar. Ea a desenat aripile... in creion. Invatarea zborului, culoarea - intra in atributiile voastre. Fiecare pagina a cartii devine astfel creatie artistica desavarsita, in care doi artisti, BUZU si TU, IMPREUNA - creati lucrari de arta. Arta desenului, a emotiei si a copilariei fiecarei varste – Otilia Ostrotky

Membra din 2014 a Uniunii Artistilor Plastici, Ana Stefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafica de la Liceul de Arta Nicolae Tonitza si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti - Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut indrumator pe Mircia Dumitrescu. A ales sectia de Grafica, pentru ca era fan al desenelor animate inca de pe bancile „elementarei” si a descoperit in profesorul Mircia Dumitrescu un indrumator plin de intelegere pentru fandacsiile discipolilor sai.
 
Din 2010 pana in prezent a fost protagonista mai multor expozitii personale (de arta digitala, de design vestimentar, de arta decorativa) la Galeriile Sofitel (2009), Palatul Parlamentului (2011), Cercul Militar National (2011), Helios - Timisoara (2012-2013), Chrom - Bochum, Germania (lucrarile de dimensiuni ample, prezentate in varianta UV au facut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat in premiera publicului european, 2013), Imbold - Bucuresti (2013), Grand - Hotel Marriott (2014), Biblioteca Nationala a Romaniei (2014) s.a. Dintre expozitiile de grup la care a fost prezenta cu lucrari, amintim: Animafilm Bucuresti  (cu lucrari de animatie, 1996), Galeria ARTEXPO – TNB (2004), Cercul Militar National (Expozitie concurs Marinai – Premiul II, 2010 si Premiul I, 2011),  Muzeul de Istorie – Targoviste (2010),  AVANPREMIERE - Fashion and Life Style Festival, Parada marilor branduri de moda (Club The ARK, 2010) s.a. 
 
A participat cu lucrari la Bienale din Bucuresti, Arad, Targoviste, Timisoara si Buzau, precum si la alte expozitii de grup, printre care, in 2014, la Salonul Temeiuri - Salonul de Grafica al UAP. Tot in 2014 a participat prin Galeria Senso la Targul de Arta Contemporana de la Ruhr - Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania, unde a revenit si in 2015, an in care a participat si la Targul Art Safari din Bucuresti. A expus din nou aici si in 2016 si tot in acest an a fost prezenta la Salonul Temeiuri - Salonul de Grafica  al UAP, precum si la Concursul International de creatie plastico - lirica eminesciana, editia a VI-a de la Iasi. 
 
A realizat o serie de comenzi de arta decorativa pentru sedii de institutii si pentru primul Cine-Cafe (Senso),
 
Expozitiile personale din ultimii cinci ani precum si participarile la targuri internationale ale Anei Stefania Andronic BUZU au investigat noi modalitati de expresie in pictura figurativa, evoluand spre un decorativism complex, impregnat de simboluri si sugestii grafice.

Va multumim pentru atentia acordata  acestui eveniment.

Va rugam sa confirmati prezenta!
Lansare de carte - eveniment la Carturesti Verona IMAGINARIUM de Ana Stefania Andronic (BUZU) Lansare de carte - eveniment la Carturesti Verona IMAGINARIUM de Ana Stefania Andronic (BUZU) Lansare de carte - eveniment la Carturesti Verona IMAGINARIUM de Ana Stefania Andronic (BUZU) Lansare de carte - eveniment la Carturesti Verona IMAGINARIUM de Ana Stefania Andronic (BUZU)

ComentariiNumeComentariu