”IERBURI de LEAC” de Felicia Donceanu

Ce folos o receptura / Cu sticlute si mojare / Cu remedii din natura / Daca nu sunt raspandite sa le stie fiecare? / Bine-ai spus ca de milenii / Grecii-au stat ca temelie / Creatorilor de leacuri / Dar a fost cumva sa fie / Ca esente creatoare / Sa primeasca – ncurajare prin latini / Precum Mecena / Hai sa spunem scurt si simplu: Farmaciile Catena! - Felicia Donceanu, compozitoare.

577 vizualizari

Mai avem putin si vom descoperi impreuna IERBURI de LEAC contra tristetii si deznadejdii... Cu remedii muzicale semnate de Felicia Donceanu, fara contraindicatii, benefice pentru toate varstele.

Veniti duminica, 26 februarie, ora 17.00, la Sala Mare a Ateneului Roman, sa va luati ”suplimentul” de bucurie si speranta, intr-un eveniment organizat de Asociatia SmartArt, in parteneriat cu Filarmonica ”George Enescu” din Bucuresti, UCMR - Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, ”ca o pledoarie pentru demnitatea si inmultirea talentului artistilor, intr-o lume care are nevoie vitala de armonie, daruire, pasiune si frumos autentic”.
    
Sustinut de Fundatia Fildas Art si Programul Catena pentru Arta, ”IERBURI de LEAC” este o fantezie muzicala cu actori, cor si instrumentisti, dupa o ”reteta” de Felicia Donceanu. Actorii Anca Sigartau, Mihai Bisericanu si Mihai Gruia Sandu, ALL'S CHOIR, soprana Simona Jidveanu, Trio Mozaic, violonistul Gabriel Danila, violoncelistele Stefania Budd si Maria Amarinei Oteleanu vor fi protagonistii acestui spectacol inedit.
    
Cu aceasta ocazie se va lansa si albumul program ”IERBURI de LEAC by CATENA – Remedii muzicale dupa o reteta de Felicia Donceanu”, un proiect TONICA Group.

Concept accesibil de arta clasica, spectacolul nostru ce va fi gazduit pe scena Ateneului Roman, prin amabilitatea domnului Andrei Dimitriu, Director al Filarmonicii <> Bucuresti, contine o doza de modernism, bine temperat, care se potriveste clientilor farmaciilor Catena, oameni atasati de arta, cultura si valori traditionale, romanesti” – spunea Ligia Necula, PR Manager si Vice-presedinte Asociatia SmartArt. ”Si cum totul trebuia sa poarte un nume si i-am spus <>. Asa ne-a venit ideea sa-l concepem ca pe un dar pentru sanatatea trupului, a mintii si a inimii.
 
Organizat de Asociatia SmartArt, IERBURI deLEAC  este un spectacol de teatru muzical sau mai bine - zis un vodevil compus special pentru Catena de Felicia Donceanu si conceput ca un ”puzzle”, in care voci (All’s Choir - dirijor: Adrian Ionescu, soprana Simona Jidveanu), instrumente (Trio Mozaic - Oana Spanu-Visenescu - vioara/viola, Diana Spanu-Danila - pian si Emil Visenescu – clarinet) si actori (Anca Sigartau, Mihai Bisericanu si Mihai Gruia Sandu) adauga fiecare cate o frantura dintr-o harta care reprezinta o lume mai buna, mai sanatoasa, mai armonioasa. Ea seamana cu universul copilariei si nu este o pura intamplare, caci toti cei implicati vor sa redescopere prin arta elixirul tineretii fara batranete.
    
Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania este partenerul nostru in acest proiect, care este practic un produs Catena, un spectacol cu muzica unei compozitoare contemporane, intr-o formula de un modernism bine temperat, menita sa atraga melomani de toate varstele” – a adaugat Alin Horia Manzat – fondator All’s Choir, Presedintele Asociatiei SmartArt care a avut privilegiul si curajul sa preia din zbor initiativa muzicienilor care o iubesc pe Felicia Donceanu si care si-au dorit mai mult ca orice sa se bucure impreuna de muzica ce se naste din sufletul celei care aniverseaza 85 de ani. ”Asa a aparut Ierburi de Leac, un remediu contra indoielii in puterea artei, in capacitatea artistilor de a muta muntii din loc.

Sustinem terapia prin arta!

Iata cum va puteti gasi leacul cu...arta: culegeti din viata cu umor toate momentele frumoase, sanatoase, priviti cu atentie si inocenta fiecare culoare, floare, gaza si asteptati cu rabdare anotimpul fructelor coapte.
IERBURI de LEAC este un spectacol de teatru muzical conceput ca un puzzle, in care voci, instrumente, actori adauga fiecare cate o frantura dintr-o harta care reprezinta o lume mai buna, mai sanatoasa, mai armonioasa. Ca ea seamana cu universul copilariei, nu este o pura intamplare, caci noi vrem sa redescoperim prin arta elixirul tineretii fara batranete.
    
In timp, Felicia Donceanu a combinat in creuzetul imaginatiei ei leacuri muzicale, inspirate de tainice muze cunoscatoare ale naturii...umane.
    
Le-a asezat intr-o cutie cu surprize si cand toate acestea se vor fi adunat, a chemat artistii – actori, muzicieni, cantareti – ca sa-i invete cum sa le ”administreze”, in doze bine cantarite, iubitorilor de arta. Asadar, un echipaj instruit, plin de pasiune, cu nazuinte inalte, asteapta sa se lanseze in aceasta aventura:
    
Anca Sigartau, Mihai Bisericanu si Mihai Gruia Sandu isi vor dezvalui harul ca actori si muzicieni.
All’s Choir va darui armoniilor inventate de compozitoare vocile membrilor sai, artisti lirici pe scena Filarmonicii ”George Enescu” si a Operei Nationale din Bucuresti.
Soprana Simona Jidveanu, pianista Diana Spanu Danila si violoncelistele Mariana Amarinei si Stefania Budd, precum si vilonistul Lucian Gabriel Danila vor scoate la lumina cate o snoava muzicala din  ”Cutia cu surprize”.
Trio Mozaic - Oana Spanu Visinescu (vioara), Diana Spanu Danila (pian), Emil Visinescu (clarinet) – scot la iveala povestile cu talc muzical si poetic ale compozitoarei noastre contemporane, Felicia Donceanu, in spirit ludic si surprinzator.
 
Va prezentam si programul ineditului spectacol:
    
CUTIA CU SURPRIZE – Simona Jidveanu (soprana), Diana Spanu Danila (pian), Maria Amarinei Oteleanu (violoncel), Stefania Budd (violoncel)
FANTASIA - Trio Mozaic: Oana Spanu Visenescu (vioara), Diana Spanu Danila (pian), Emil Visenescu (clarinet)
CAREUL DE ASI - Trio Mozaic si Lucian Gabriel Danila (vioara)
CULORI, FLORI, FRUCTE - ALL’S CHOIR: Anfisa Fugaru, Madalina Constantin, Ligia Necula, Oana Tanase, Adina Secobeanu, Mioara Talamba, Florentina Cernat,  Alin Horia Manzat, Marius Nine, Narcis Brebeanu, Nae Bratila, Adrian Strezea, Alexandru Grajdeanu, Dirijor - Adrian Ionescu
IERBURI DE LEAC - Actorii: Anca Sigartau, Mihai Bisericanu si Mihai Gruia Sandu
RETRO TANGO - ALL’S CHOIR: Anfisa Fugaru, Madalina Constantin, Ligia Necula, Oana Tanase, Adina Secobeanu, Mioara Talamba, Florentina Cernat, Alin Horia Manzat, Marius Nine, Narcis Brebeanu, Nae Bratila, Adrian Strezea, Alexandru Grajdeanu, Dirijorul corului - Adrian Ionescu

Biletele se pot procura la Casa de Bilete a Ateneului Roman (intrarea se face de pe strada Constantin Esarcu) si online: http://www.fge.org.ro/book/index.php?id=1624
Program: marti – vineri: 12:00 - 19:00, sambata – duminica: 16:00 - 19:00, luni: inchis.  

Sponsori: FILDAS ART, CATENA, CATENA pentru ARTA
Parteneri media: SENSO TV, TONICA, ACTUALITATEA MUZICALA, ULTIMA ORA

Va invitam sa urmariti reportajele realizate pentru SENSO TV:

https://www.sensotv.ro/lifestyle/Eveniment-7336/ierburi-de-leac-by-catena
https://www.sensotv.ro/sanatate/Eveniment-7333/compozitoarea-felicia-donceanu-la-ceas-aniversar-85-de-ani”IERBURI de LEAC” de Felicia Donceanu ”IERBURI de LEAC” de Felicia Donceanu ”IERBURI de LEAC” de Felicia Donceanu ”IERBURI de LEAC” de Felicia Donceanu ”IERBURI de LEAC” de Felicia Donceanu ”IERBURI de LEAC” de Felicia Donceanu ”IERBURI de LEAC” de Felicia Donceanu ”IERBURI de LEAC” de Felicia Donceanu ”IERBURI de LEAC” de Felicia Donceanu ”IERBURI de LEAC” de Felicia Donceanu ”IERBURI de LEAC” de Felicia Donceanu ”IERBURI de LEAC” de Felicia Donceanu

ComentariiNumeComentariu