Suflet in culori – concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism

Trio Huillet in concert la cea de-a IV-a editie a evenimentului

Sambata, 1 aprilie 2017, ora 19.00, pe scena Salii Radio din Bucuresti, va avea loc cea de-a IV-a editie a evenimentului Suflet in culori, concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism. Organizatori sunt Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura (presedinte Mihai Stan) si Asociatia Help Autism, cu sprijinul Kaufland Romania, in parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Radio Romania, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”,  Muzeul National George Enescu, Gala Societatii Civile si Floria.ro.  

1330 vizualizari

Pe 2 aprilie, ora 12:00 sa va inaugura Covorul de flori dedicat copiilor cu autism (parcarea magazinului Kaufland din Barbu Vacarescu), iar seara sa vor ilumina in culoarea albastra (culoare asociata autismului) o serie de institutii de cultura din Bucuresti. Pentru ambele evenimente vom realiza materiale de promovare separate, insa in acest moment mai sunt cateva detalii de clarificat. Daca esti de acord as vrea sa va pun parteneri media si la aceste evenimente. Este cel de-al patrulea an in care Asociatia Help Autism marcheaza Ziua Internationala a Constientizarii Autismului, 2 aprilie, prin intermediul evenimentului cultural menit sa atraga atentia asupra problematicii autismului in Romania si totodata sa stranga fonduri pentru sustinerea celor 440 de copii din asociatie.  
 
Dupa succesul primelor trei editii ale acestui eveniment caritabil, la cea de-a IV-a editie a concertului de la Sala Radio vor fi invitati Trio Huillet (Clara Cernat, vioara/viola - Romania, Gari Cayuelas – Krasznai, clarinet – Spania si Thierry Huillet, pian - Franta). Creat in 2013 Trio Huillet abordeaza un repertoriu exceptional de muzica de camera, reunind trei instrumente care se completeaza reciproc: viola, clarinetul si pianul. Aceasta reunire frumoasa de instrumente i-a inspirat pe cei mai mari compozitori, de la Mozart la muzica contemporana, trecand prin Bruch, Schumann si Stravinski. Gratie talentului versatil al Clarei Cernat, in dublul sau rol de violista si violinista, Trio Huillet ofera programe de concert pentru vioara, clarinet si pian. Thierry Huillet este unul dintre cei mai importanti compozitori ai timpului nostru, astfel incat creatia sa muzicala este una dintre calitatile naturale ale Trio Huillet.  
 
Ca si la editiile anterioare, fondurile obtinute din vanzarea biletelor la concert vor ajunge la cei vizati, si anume, la copiii diagnosticati cu autism aflati in grija Asociatiei Help Autism. Ca la fiecare editie si in acest an sa va organiza, impreuna cu Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, o conferinta de presa (31 martie a.c.) la care vor fi prezenti artistii ce au raspuns initiativei celor doua organizatii de a aduce in atentia publicului bucurestean constientizarea autismului printr-un concert de exceptie se de a canta pentru copiii cu autism.  
 
Biletele la concertul – spectacol Suflet in culori se pot achizitiona si pe www.bilete.ro/suflet-in-culori/, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Imedio semnalizate bilete.ro si in Magazinele Germanos. Fondurile colectate in urma vanzarii de bilete vor fi directionate catre programele de terapie pentru copiii cu autism derulate de Asociatia Help Autism. 
 
In Romania, sunt aproximativ 30 000 de persoane care sufera de Tulburari din Spectrul Autist. In lume, 1 din 68 de copii sufera de aceasta tulburare. Autismul poate sa apara in orice familie, indiferent de rasa, etnie, zona geografica, nivel de educatie. Autismul nu se poate vindeca, dar printr-o interventie timpurie intensiva, pana la 47% dintre copiii cu autism pot avea o viata independenta. Fara terapie, simptomele autismului si comportamentele disfunctionale se agraveaza in timp. Din pacate, aceasta interventie este de durata si foarte costisitoare, iar costurile depasesc de cele mai multe ori veniturile unei familii.  Iata de ce o campanie de strangere de fonduri se impune, astfel incat cat mai multi copii sa poata beneficia de terapie adecvata si pentru a reusi integrarea lor in scoala si societate. De 7 ani, Asociatia Help Autism se implica activ in derularea de programe de constientizare a autismului, diagnostic precoce si interventie timpurie pentru copiii cu autism. Pe langa activitatea sustinuta in schimbarea statutului autismului in Romania, asociatia ofera servicii de terapie in cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public-private - cu Directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Bucuresti, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dambovita - si la domiciliu,  defasoara cursuri de formare in terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri si sedinte de consiliere pentru parinti si este co-organizator al Conferintei Internationale ABA - stiinta care sta la baza terapiilor de recuperare in autism. 
 
Prima editie a concertului caritabil ”Suflet in Culori” desfasurata in data de 3 aprilie 2014 a reprezentat pentru asociatiile oganizatoare piatra de hotar in popularizarea insemnatatii zilei de 2 aprilie si a beneficiat de participarea unor nume importante din sfera muzicala romaneasca: tenorul Stefan Pop, soprana Rodica Vica, violonistul Vlad Maistrovici si pianistul Stefan Doniga. Evenimentul a fost prezentat de actrita Manuela Harabor si jurnalistul Marius Constantinescu si a reunit, la Sala Radio, iubitori ai muzicii clasice si oameni interesati de schimbarea statutului autismului in Romania, deopotriva.  Cea de-a doua editie a concertului caritabil a avut loc, pe scena Salii Radio, pe 29 martie 2015 si a reunit muzicieni de marca ai scenei nationale si internationale. Violonistul Remus Aiutei si pianistele Mara Dobrescu si Diana Ionescu au fost artistii care au ales, de aceasta data, sa se alature campaniei de constientizare, punandu-si talentul si celebritatea in slujba cauzei.  Devenit deja o traditie printre iubitorii genului muzical, concertul caritabil Suflet in Culori, ajuns in 2016 la cea de-a III-a editie, s-a bucurat de prezenta pe scena Ateneului Roman a unor mari artisti, Soprana Leontina Vaduva, in anul de aniversare a celor 30 de ani de cariera, muzicianul Grigore Lese, organistul Nicolae Licaret si pianista franceza Laure Cambau au fost artistii ce au dat culoare spectacolului, desfasurat chiar pe 2 aprilie, Ziua Internationala a Constientizarii  Autismului. 

Senso TV este Partener Media al acestui eveniment.

Parteneri Media: TVR 2, Trinitas TV, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Trinitas, Radio Clasic, Blitz Tv, Revista Tango – Marea Dragoste, Libertatea, Ziarul Metropolis, Agentia de Presa Mondena, Gazeta de Stiri, Unirea Shopping Center, Senso TV, Book Hub, Tonica.ro, Actualitatea Muzicala, reportervirtual.ro, Clubul Copiilor, B365.ro, Ceasca de Cultura, Calendar Evenimente, Autentic Promotion, Agentia de Carte, Art Out, Artline, PR Wave, 4Arte.ro, Orasul Meu, Inoras.ro, Bucuresteanul.Info, Buna dimineata Bucuresti, Jurnal de Bucuresti, OnlineGallery.ro, Bucharest Cultural Events, Business Woman, RoEvents, Enciclopedia Muzicala a Romaniei, Societatea Muzicala, Liternet.ro, Romania Pozitiva, BZI Cultural, iQads, Catchy, autentici.ro.Suflet in culori – concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism

Cuvinte cheie
Asociatia Help Autism, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura, Suflet in Culori, www.helpautism.ro, autism, Centrul InfoEuropa, Ministerul Afacerilor Externe, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Natonal George Enescu, Gala Societatii Civile, Trio Huillet, Clara Cernat, Thierry Huillet, Gari Cayuelas – Krasznai, Soprana Leontina Vaduva, Grigore Lese, Manuela Harabor

ComentariiNumeComentariu