Hope Concert 2017 la Ateneul Roman

Cea de-a V-a editie a Hope Concert, gala organizata de Fundatia Hope and Homes for Children in sprijinul copiilor vulnerabili din Romania ii aduce in premiera pe scena Ateneului pe Loredana, Andra,
Adrian Despot, Marius Manole, Roxana Constantinescu si Corul Madrigal.

4607 vizualizari

Pe 7 mai, la Ateneul Roman, va avea loc un eveniment caritabil de traditie, editia din acest an reunind artisti importanti, precum Loredana, Andra, mezzosoprana Roxana Constantinescu, Adrian Despot, liderul formatiei Vita de Vie si renumitul Cor National de „Camera Madrigal – Marin Constantin” care participa pentru prima data la Hope Concert. Actorul Marius Manole, pianistul Andrei Licaret si Ansamblul Violoncellissimo condus de maestrul Marin Cazacu se afla si ei pe afisul evenimentului. Concertul va fi prezentat de Amalia Enache, jurnalist PRO TV impreuna cu Dragos Bucurenci, activist civic.
     
Editia a cincea a Hope Concert este una a “premierelor”: Loredana si Andra vor canta pentru prima data pe scena Ateneului Roman, alaturi de Ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu. Ele vor interpreta piese proprii, reorchestrate special pentru ansamblul de violoncele. Mezzosoprana Roxana Constantinescu, artista cu o remarcabila cariera internationala, vine in Romania special pentru acest eveniment, dupa ce a adunat aplauze pe scene internationale, precum teatrul liric „La Fenice” din Venetia, operele din Roma, Zurich, Toulouse, Berlin sau Tokyo. „Ca fiica de invatatoare si ca mama, stiu cat de important e orice ajutor care vine catre copii in perioada de formare. E o onoare pentru mine sa ma alatur anul acesta campaniei Hope and Homes for Children, iar muzica mea sa aduca, prin Hope Concert, beneficii directe unor copii care au nevoie de sprijinul nostru.”- a spus Loredana. Andra, la randul sau a tinut sa se destainuie: „Am crescut intr-o familie modesta, cu patru copii, in care imparteam si hainele, si jucariile, si asta m-a ajutat sa inteleg mai tarziu cat de important este sa traiesti intr-o casa in care sa simti dragostea neconditionata a celor din jur si cum asta iti da putere sa fii asa cum iti doresti. Parintii mei au facut numeroase sacrificii ca eu sa devin artista de astazi si cred ca fiecare copil merita aceasta sansa.”
    
Adrian Despot, solistul trupei Vita de Vie, se alatura si el in premiera Hope Concert pentru a contribui la indeplinirea visului Hope and Homes for Children, acela de a oferi o casa si o familie fiecarui copil. Lista este completata de actorul Marius Manole, care a primit recent titlul de Ambasador Hope and Homes for Children, pianistul Andrei Licaret, prezent la toate editiile Hope Concert si de Corul National de „Camera Madrigal - Marin Constantin”. Compozitorii Catalin Cretu si Dor Niculescu au reorchestrat piesele muzicale din program intr-o maniera inedita, adaptata pentru orchestra de violoncele. Gala va cuprinde si numeroase proiecte artistice relizate chiar de beneficiarii programelor Hope and Homes for Children, care sunt de fiecare data implicati in  eveniment.
     
La evenimentul  organizat cu sprijinul Filarmonicii „George Enescu” si al Quartz Media Production si-au anuntat participarea printesa Marina Sturdza, presedinte onorific al Hope and Homes for Children, ambasadori, reprezentanti ai numeroase companii, vedete si alte personalitati, care au ales sa isi arate astfel sprijinul pentru programele desfasurate de fundatie si pentru copiii din aceste programe.
 
„Anul acesta ajungem la 45.000 de copii ale caror vieti le-am schimbat in ultimii 19 ani. Suntem pe cale de a inaugura casa de tip familial cu numarul 100. Avem in jurul nostru tineri adulti, cu destinul in mainile lor, pe care i-am adus aici, croindu-le un cu totul alt drum decat cel care le era pregatit. Le multumesc mult partenerilor nostri si celor care ne sprijina an de an, cu ajutorul lor salvam vieti si mii de copii isi recastiga copilaria.” – a declarant Stefan Darabus, director regional pentru Europa Centrala si de Sud in cadrul Hope and Homes for Children.

Despre Hope and Homes for Children Romania
     
Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 53 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile HHC Romania si ale partenerilor sai, 4.985 copii au fost scosi din institutii, iar alti 912 urmeaza sa paraseasca institutiile in curs de inchidere. In acelasi timp, organizatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 25.787 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 862 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.812 copii au fost primiti in centrele de zi, iar 843 in regim de urgenta si 8.125 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children Romania.
     
Pana in acest moment, 40.280 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2022 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la http://www.hhc.ro/.

Hope Concert 2017 la Ateneul Roman Hope Concert 2017 la Ateneul Roman Hope Concert 2017 la Ateneul Roman Hope Concert 2017 la Ateneul Roman

ComentariiNumeComentariu