„PRIN PAGINILE UNOR EXPOZITII”. Muzeul National de Arta al Romaniei la BOOKFEST 2017

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) va fi prezent in acest an la Salonul International de Carte BOOKFEST 2017 care se desfasoara in perioada 24-28 mai la Romexpo.

1769 vizualizari

Expozitiile realizate in ultimii ani la MNAR vor putea fi „vazute” prin intermediul imaginilor cuprinse in paginile cataloagelor care cuprind, in plus, rezultatele unei activitati laborioase de cercetare si creatie cu caracter artistic. Avand o prezentare grafica de exceptie, aceste cataloage sunt in acelasi timp un indispensabil instrument de lucru pentru specialisti si un prilej de delectare pentru publicul larg.

Editura Muzeului National de Arta a publicat in ultimii zece ani peste 50 de titluri, raspunzand astfel uneia dintre vocatiile principale ale institutiei muzeale, aceea de a accesibiliza colectiile sale pentru public. Cataloagele ale expozitiilor temporare, repertorii de pictura si grafica, publicatii despre colectiile de arta islamica si extrem orientala asteapta sa fie rasfoite de catre vizitatori la standul MNAR, amplasat in Pavilionul C4

Ultimele aparitii:

Noul romantism negru, coord. Christoph Tannert, trad. Vlad A. Arghir, Editura Muzeul National de Arta al Romaniei, 2017.

Repertoriul picturii romanesti moderne, vol. II, catalog de Costina Anghel, Mariana Vida, Editura Muzeul National de Arta al Romaniei, 2016.

Gravura italiana din secolele XV-XVI & Scoala de la Fontainbleau in colectia Muzeului National de Arta al Romaniei, catalog de Dana Crisan cu colaborarea lui Radu Bercea, Editura Muzeul National de Arta al Romaniei, 2016.

Peisaje franceze in arta romaneasca moderna, catalog de Liliana Chiriac si Alina Petrescu, Editura Muzeul National de Arta al Romaniei, 2016.

Arta pentru popor. Plastica oficiala romaneasca intre 1948 si 1965, catalog de Monica Enache, Editura Muzeul National de Arta al Romaniei, 2016.

Anatomia restaurarii: opere de arta din patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei, coordonator catalog: Cosmin Ungureanu, Editura Muzeul National de Arta al Romaniei, 2016.
„PRIN PAGINILE UNOR EXPOZITII”. Muzeul National de Arta al Romaniei la BOOKFEST 2017

ComentariiNumeComentariu