Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta

Vineri, 9 iunie 2016, orele 17.00, va invitam sa onorati cu prezenta Dumneavoastra vernisajul Expozitiei Internationale a Femeilor Creatoare “PODURI EUROPENE”, editia a XV-a, jubiliara.  Evenimentul va avea loc la Muzeul de Arta din Constanta (Bd. Tomis nr. 82 - 84). Prezinta Dr. Doina Pauleanu, directorul Muzeului de Arta Constanta. Expozitia va ramane deschisa in perioada 9 – 30 iunie 2017.

644 vizualizari

Iata care sunt artistele contemporane participante la editia 2017 a Atelierului International de Creatie Feminina Contemporana PODURI EUROPENE de la Eforie-Sud (27 mai - 11 iunie 2017) si care vor expune la Constanta:
 
Beatrice Anghelache - pictura (Bruxelles, Belgia)

Adriana Ilin Tomici- pictura (Timisoara)

Linda Saskia Menczel - sculptura (Timisoara)

Adriana Lucaciu- pictura (Timisoara)

Dana Constantin - pictura (Timisoara)

Edith Torony - pictura (Timisoara)
 
Dana Mercea Miclaus, pictura, Timisoara
 
Miriana Savova - pictura (Sofia, Bulgaria)
 
Mariana Bojan - pictura (Cluj)
 
Vera Dan - pictura (Cluj)
 
Lelia Rus Pirvan - pictura (Constanta)
 
Eugenia Botezatu - pictura (Constanta)
 
Lena Kelekian - pictura, restaurator de icoane (Beirut, Liban)

Marinela Mantescu - pictura (Bucuresti)

Carmen Poenaru - pictura (Bacau)

Rodica Xenia Constantin- pictura (Bucuresti) – Presedinta Asociatiei Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania, coordonator al Atelierelor Internationale de Creatie Feminina Contemporana PODURI EUROPENE

Expozitia internationala de pictura si sculptura Poduri Europene, deschisa in iunie 2017 (ca si in verile ultimilor ani) la Muzeul de Arta Constanta reuneste, in organizarea Fundatiei Fildas Art si a Asociatiei Femeilor Creatoare de Arta Plastica in Romania, lucrari de pictura si sculptura realizate in cadrul taberei-atelier desfasurate la Eforie Sud. Sunt doamne creatoare de arta din Romania, Bulgaria, Belgia, Liban care au lucrat in ritm alert, cu inspiratie si consecventa, cucerite de zona aleasa – litoralul care i-a strans in perioada interbelica pe toti creatorii romani intr-o adevarata colonie de pictura –, de emulatia si camaraderia prilejuite de traiul si lucrul in comun. 
    
Organizatorii nu au impus revenirea la pictura atmosferica, tematici restrictive, o recuzita obligatorie (scoici, valuri, furtuni, stanci, nave in pericol, ce-i drept mai rare in anotimpul si locul alese), ci a dorit si a putut sa adune laolalta artiste de valoare, gratie operei de mecenat a doamnei Anca Vlad, care si-a castigat printr-un adevarat program – Catena pentru arta –, drept de cetate in plastica europeana; alegerea participantelor, din care orice factor aleatoriu a fost exclus prin alegere si prognoza, prilejuieste intalniri intre generatii si personalitati, intre artiste aflate in perioadele de formare si confirmare, reusind, cu fiecare tabara si manifestare expozitionala, sa provoace o atmosfera de comunicare interculturala, de alteritate, de aleasa creativitate - Dr. Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arta Constanta
Atelierul International de Creatie Feminina Contemporana 

PODURI EUROPENE – Eforie Sud 2017

Ajuns la cea de-a XV-a editie, Atelierul International de Creatie Feminina Contemporana PODURI EUROPENE se desfasoara in perioada 27 mai – 11 iunie 2017 la Eforie Sud.
 
Proiectul PODURI EUROPENE, menit sa stabileasca, prin aportul artistic feminin, noi punti intre tari si culturi care doresc si pot sa comunice s-a nascut in anul 2004, la initiativa artistei Rodica Xenia Constantin, presedinta Asociatiei Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania. An de an, prestigiul acestuia a crescut si iata ca in 2017 aniverseza o editie jubiliara, cea de-a XV-a. 
 
In fiecare an, au fost invitate in Taberele de Creatie PODURI EUROPENE din Romania (Constanta, Eforie Sud) artiste din Franta, Olanda, Germania, Elvetia, Austria, Serbia, Bulgaria, Liban, Belgia, Turcia, iar artistele romance au expus in galerii europene din Paris, Berlin s.a. In tara s-au organizat anual, la Bucuresti, Sibiu, Cluj si Constanta, expozitii ample cu lucrarile realizate de artistele participante in Simpozioanele PODURI EUROPENE din tara. 

Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania a fost si este sustinuta de Fundatia Fildas Art (Presedinte Anca Vlad) si de Farmaciile Catena, sponsori ai tuturor evenimentelor in cadrul programul Catena pentru Arta. 
 
Iata reportajele SENSO TV dedicate Atelierelor Internationale de Creatie Feminina Contemporana si Expozitiilor Internationale PODURI EUROPENE din ultimii doi ani:
 


Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta Vernisaj Poduri europene 2017 la Constanta

ComentariiNumeComentariu