Eveniment la Galeria SENSO - Vernisajul expozitiei ”Deprindere in metal si sticla” de Ileana Dana Marinescu

Marti, 20 iunie 2017, ora 18:00  va invitam la Galeria de Arta SENSO (Bd. Unirii nr. 15, Bucuresti) unde va avea loc vernisajul expozitiei Deprindere in metal si sticla a artistei Ileana Dana Marinescu.

181 vizualizari

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta.
         
Cuvantul de deschidere al expozitiei va fi sustinut de criticul de arta Madalina Mirea.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 20 iunie 2017 -  21 iulie 2017, de luni pana vineri intre orele 11.00 – 18.00 si sambata intre orele 12.00 -18.00.
 
Ileana Dana Marinescu este un spirit scormonitor. Fie ca sapa dupa oua, fie ca  balanseaza micro- cu macro- universul, ca propune bijuterii peretilor sau iscodeste apa, aerul si pamantul pentru a fura detalii pentru jivinele sale, este mereu in cautarea bucatii de materie pe care sa o reinsufleteasca.  Nu cunosc alt artist roman contemporan, capabil sa epuizeze valentele expresive ale unui ciob, ale unui rest de lucrare, sau ale unei sticlute de parfum. Viziunea sa se hraneste constant dintr-o inepuizabila ingenuitate si fiecare lucrare este masura unei perpetue ingeniozitati. Ceea ce ne propune azi Ileana Dana Marinescu la Galeria Senso, este o lume de vietati in miscare, din care razbate surasul creatorului, intr-un dialog hatru si neincrancenat, asa cum batranul tamplar nu a reusit sa aiba cu papusa sa insufletita.
Pretioasele domnite din sticla stratificata, sunt invaluite subtil in sarma ghimpata. Miriapozii Guerlain, stau alaturi de suavi scarabei, ingerii mov si libelule mirate sunt vanate de arogante pasari egiptene cu profile adosate. Din pietre, vertebre si cochilii Saint-Jacques, artista a inchipuit jivine chihlimbarii, infasurate tandru in plasa de buzau, sau, dupa caz, fluide crinoline.
Trecute prin bai de galvanizare, innobilate cu depuneri de argint si cupru, toate aceste alaturari oximoronice de materialitati devin unitare, din cauza gandului care le-a tocmit, a mainii care le-a compactat, a ochiului care le-a savurat. Caci la sfarsit, artista a privit si a vazut ca e bine. Ileana Dana Marinescu trateaza cu maxima seriozitate facilul si efemerul, caci este un om mereu proaspat si nelinistit
- Vietati in miscare de  Madalina Mirea, mai, 2017

Aducem arta mai aproape de tine! - este deviza galeriei noastre, in numele careia ne-am propus sa facem o selectie cat mai reprezentativa de autori si opere. Expozitiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru arta – prin care speram sa se manifeste, autentic si original, o vocatie culturala asumata! Vom continua sa organizam si in 2017, cu acelasi succes evenimente de referinta in peisajul cultural al Bucurestilor – Galeria de Arta SENSO.    
     
Acest eveniment este cel de-al treilea gazduit de Galeria Senso de la inceputul anului. Pe 14 februarie a avut loc verisajul expozitiei Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu si Letitia Oprisan, iar perioada  martie -  aprilie a fost consacrata expozitiei cu lucrarile artistului plastic Mihai Topescu, De la sacrificiu la speranta. Tot in luna aprilie a avut loc lansarea albumului tapiserie al artistei Cela Neamtu, un eveniment organizat tot cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta.
    
Galeria SENSO a participat si la Targul ART SAFARI 2017, editia a IV-a unde a promovat lucrarile artistei Ana Stefania Andronic BUZU. Cu acea ocazie a fost lansat si albumul de arta #motion blur, cu lucrarile artistei, un proiect realizat tot cu sprijinul fundatiei FILDAS Art si al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta.
   
Pe 9 iunie, in salile Muzeului de Arta din Constanta a avut loc vernisajul Expozitiei Internationale a Femeilor Creatoare PODURI EUROPENE, editia a XV-a, jubiliara, organizata de Catena pentru arta, Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania, Fundatia FILDAS Art. Deschisa pana pe 30 iunie, aceasta prezinta lucrarile (pictura si sculptura) realizate de artiste di Romania, Belgia, Liban, Bulgaria participante la Atelierul International de Creatie Feminina Contemporana PODURI EUROPENE de la Eforie-Sud (27 mai - 11 iunie 2017).
Eveniment la Galeria SENSO - Vernisajul expozitiei ”Deprindere in metal si sticla” de Ileana Dana Marinescu Eveniment la Galeria SENSO - Vernisajul expozitiei ”Deprindere in metal si sticla” de Ileana Dana Marinescu Eveniment la Galeria SENSO - Vernisajul expozitiei ”Deprindere in metal si sticla” de Ileana Dana Marinescu Eveniment la Galeria SENSO - Vernisajul expozitiei ”Deprindere in metal si sticla” de Ileana Dana Marinescu Eveniment la Galeria SENSO - Vernisajul expozitiei ”Deprindere in metal si sticla” de Ileana Dana Marinescu Eveniment la Galeria SENSO - Vernisajul expozitiei ”Deprindere in metal si sticla” de Ileana Dana Marinescu Eveniment la Galeria SENSO - Vernisajul expozitiei ”Deprindere in metal si sticla” de Ileana Dana Marinescu

ComentariiNumeComentariu