Marile Serate Muzicale ale Bucurestilor

Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii (OCC), organizeaza in perioada 1 - 9 iulie 2017 cea de-a III-a editie a festivalului international al muzicii de camera intitulat “Marile Serate Muzicale ale Bucurestilor”.

111 vizualizari

Evenimentul reuneste muzicieni din opt tari care vor sustine concerte la Ateneul Roman si in salile Operei Comice pentru Copii.
    
Invitatii editiei din acest an sunt Mario Hossen si Gernot Winischhofer (Austria), Richard Frank (Elvetia), Michel Bourdoncle si Florian Murtaza (Franta), Luigi Fracasso si Luisa Sello (Italia), Takashi Shimizu si Koichiro Kanno (Japonia), Vladimir Mendelssohn, Mirel Iancovici si Jeroen Riemsdisjk (Olanda),  Klaudiusz Baran (Polonia), Felicia Filip, Anton Niculescu, Ioana Maria Lupascu, Cezar Knihinschi, Andrei Licaret, Laurentiu Mara, Marian Movileanu si Ana  -Maria Negrea (Romania).
    
Festivalul cuprinde patru serii de concerte: “Marile Serate la Ateneul Roman” (7, 8 si 9 iulie, orele 19:00), “Marile Serate la Opera Comica pentru Copii” (1 si 6 iulie, de la ora 19:00 si 21:00), “Matineele festivalului” (1 si 2 iulie, orele 10:00) si “Intalnirile cu Maestrii Marilor Serate” (5 si 6 iulie, orele 19:00). Conducerea artistica a festivalului este semnata de violoncelistul Anton Niculescu, solist concertist cu o cariera impresionanta ce include coordonarea si a partidei de violoncel din cadrul orchestrei Teatrului Scala din Milano.
    
Moderatorul celor noua evenimente este reputatul regizor Cristian Mihailescu. Noutatile pe care le aduce editia din acest an includ un concert dedicat muzicii desenelor animate si un recital din creatia compozitorului Astor Piazzolla.
    
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori. Cu peste 73 000 de bilete vandute si 100 000 de spectatori prezenti la cele 500 de spectacole programate la sediu, Opera Comica a incheiat cea mai bogata stagiune din istoria institutiei.
Marile Serate Muzicale ale Bucurestilor

ComentariiNumeComentariu