Baletul „Seherezada” – in aer liber

In cadrul stagiunii „Teatru in TVR” publicul de orice varsta ar ocazia sa vada pe data de 2 iulie, de la ora 20:30, in gradina Televiziunii publice, baletul „Seherezada”, prezentat de Primaria Municipiului Bucuresti prin intermediul Teatrului ”Stela Popescu” (TSP).

136 vizualizari

„Seherezada” este un spectacol in care domina armonia dintre muzica si dans, alaturandu-se si cromatica unor costume deosebite, cu povestiri din „O mie si una de nopti”.
    
Distributia este formata din Seherezada – Alis Gheorghe, Sclavul de Aur – Andrei Dogaru, Eunucul – Alexandru Malaeru, Sultanul Sahriar – Zoran Raici, Prietenul Sultanului – Andrew Lupu. Participa Ansamblul de Balet al Teatrului ”Stela Popescu”.
    
Baletul „Seherezada” este o adaptare dupa Mihail Fokin, in regia si scenografia lui Stefan Soare. Scenografia este semnata de Viorica Petrovici.
Cu acest spectacol, Teatrul ”Stela Popescu”, infiintat in 2016, a incheiat  stagiunea, o stagiune rodnica, pe parcursul careia a adus la rampa 12 premiere.
    
Spectacolul reprezinta o impletire intre basm – ne aducem aminte de „O mie si una de nopti” – si firul istoric al intamplarilor, cu personaje surpriza, cu evenimente care tin cu sufletul la gura publicul de orice varsta. „Seherezada” - cel mai nou spectacol montat pe scena TSP, premiera avand loc in data de 10 iunie la Sala Mare a Palatului National al Copiilor, te poarta in lumea fantastica a cadanelor, a razboinicilor-prizonieri, a unui sultan care, ca orice sultan, nu iarta tradarea.
Baletul „Seherezada” – in aer liber Baletul „Seherezada” – in aer liber Baletul „Seherezada” – in aer liber

ComentariiNumeComentariu