Musicalul “Our Ladies of Perpetual Succour”, in premiera nationala pe scena Teatrului Excelsior!

Teatrul Excelsior prezinta, in premiera nationala, in zilele de 4 si 5 si 6 iulie 2017, de la ora 19.00, musicalul “Our Ladies of Perpetual Succour” (“Fecioarele noastre grabnic ajutatoare”) de Lee Hall, un spectacol care poarta semnatura regizorala si coregrafica a lui Razvan Mazilu.

205 vizualizari

La numai doi ani de la premiera mondiala prezentata la Festivalul de la Edinburgh si urmata de un parcurs spectaculos pe scena Teatrului National din Londra, musicalul a fost distins in primavara aceastui an cu Premiul „Laurence Olivier” pentru cea mai buna comedie noua. Musicalul compus de Lee Hall, tradus si adaptat de Carmen Stanciu, prezinta povestea a sase prietene, eleve ale unei scoli catolice de fete din orasul scotian Oban. Vizita lor la Edinburgh, cu ocazia unei competitii corale la care participa, se transforma intr-o experienta initiatica tumultoasa care dezlantuie impulsurile latente ale adolescentei in acte de teribilism. Our Ladies of Perpetual Succour este o „oda” neconventionala inchinata tineretii si prieteniei, sub semnul devizei „Carpe Diem”, dar si o infuzie de sentimentalism, brutalitate, stridenta, limbaj ireverentios si mult umor. Povestile complicate si captivante ale celor sase adolescente sunt mixate intr-un cocktail muzical de partituri clasice si hituri pop-rock ale anilor '70, ce amplifica aceasta aventura a urgentei autodescoperirii si explorarii limitelor cu orice risc, transformand-o intr-un show exploziv care are toate ingedientele succesului de public.
    
Spectacolul realizat de Razvan Mazilu si echipa sa artistica este un veritabil show din toate punctele de vedere: o explozie de culoare, interpretari vocal-actoricesti remarcabile, exuberanta, abundenta sonora si vizuala si, nu in ultimul rand, stralucire.
    
Cele sapte tinere soliste care fac parte din distributia spectacolului sunt excelente actrite si cantarete, iar doua dintre ele – Oana Puscatu (rolul Kylah) si Daniela Tocari (rolul Manda) – au fost alese de Razvan Mazilu sa faca parte din productie in calitate de laureate ale editiei de anul trecut a Auditiei Nationale, concurs organizat de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale”, cu sprijinul ArCuB.

Our Ladies of Perpetual Succour (“Fecioarele noastre grabnic ajutatoare”) de Lee Hall, dupa romanul „Sopranele” de Alan Werner
Regia si coregrafia: Razvan Mazilu
Traducerea si adaptarea: Carmen Stanciu
Scenografia: Romana Topescu, Dragos Traistaru
Orchestratia si adaptarea muzicala: Lucian Vladescu
Light Design: Alin Popa
Pregatirea muzicala: Gönül Abdula
Asistent coregrafie: Raluca Nicolae
Selectia muzicala: Razvan Mazilu si Lucian Vladescu

Distributia (in ordinea indicata de autor): Orla – Alina Petrica, Chell – Meda Topirceanu, Kay – Aylin Cadir / Ioana Marcoiu, Manda – Daniela Tocari, Kylah – Oana Puscatu, Fionnula – Ana Bianca Popescu

Orchestra: Adina Cocargeanu – pian, Imola Tamás – percutie, Andreea Archip – pian
Dana Georgescu – chitara bas
Musicalul “Our Ladies of Perpetual Succour”, in premiera nationala pe scena Teatrului Excelsior!

ComentariiNumeComentariu