Atmosfera de carnaval, personaje de basm si artificii in ultimul weekend “B-FIT in the Street!”

Dupa ce toata luna iulie, Festivalul International de Teatru de Strada Bucuresti B-FIT in the Street! a transformat Capitala intr-o destinatie de vacanta cu patru weekenduri de spectacole, care au adunat pe strazile Bucurestiului zeci de mii de spectatori si sute de artisti din lumea intreaga, Primaria Capitalei prin ARCUB anunta ca acest weekend, ultimul de festival, va ridica la maximum nivelul de distractie in Bucuresti.

441 vizualizari

De vineri, 28 iulie, pana duminica, 30 iulie, ultimul weekend B-FIT in the Street! transforma o simpla plimbare prin Bucuresti intr-o aventura populata cu personaje fantastice. In fiecare zi, de la ora 19 la ora 23, Festivalul International de Teatru de Strada Bucuresti B-FIT in the Street! a pregatit pentru bucuresteni si turisti spectacole cu statui vivante, parade colorate, marionete si spectacole nocturne din Franta, Germania, Spania si Romania. De la teatru in aer liber, la dansuri sud-americane, pana la un moment surpriza care ii transforma pe spectatori in actori, al cincilea weekend de festival face publicul sa experimenteze lumi complet diferite in numai trei zile de spectacole. Personaje din secolul XVI, cariatide care se indragostesc de trecatori si statui celebre din Bucuresti apar vineri pe strazile Centrului Istoric sa isi spuna povestea fara cuvinte in spectacolul Stil(L) urban. Sambata este randul Cenusaresei, al lui Harap Alb, Hansel si Gretel si al altor personaje de basm sa ii poarte pe cei mici si pe cei mari in lumea spectacolului de statui vivante A fost odata ca niciodata din Parcul Kretzulescu, iar duminica actorii Teatrului Masca din Bizarerii baroce redau in Centrul Istoric eleganta Frantei de secol XVII.

Pentru oricine doreste sa savureze atmosfera marilor carnavaluri, B-FIT in the Street! ii invita in Piata Universitatii, unde artistii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino aduc zilnic exotismul culturii sud-americane cu dansuri de samba, salsa, merengue si cha cha cha. Sambata seara, pe 29 iulie, B-FIT in the Street! iti arata Bucurestiul noaptea cu trei momente pregatite de trupe de artisti din Germania, Franta si Spania.

Prezenta obisnuita la marile festivaluri de profil din Coreea de Sud, Franta, Columbia, Danemarca, Taiwan sau Chile, trupa spaniola Xarxa vine in Piata George Enescu sambata, 29 iulie, de la ora 21:30, cu unul dintre cele mai interactive numere din teatrul contemporan de strada. Magic Night se experimenteaza cu toate cele cinci simturi si ii invita pe spectatori sa devina protagonisti, sa se lase transportati in atmosfera popularelor fieste din Valencia prin jocuri pirotehnice traditionale, muzica live si artificii spectaculoase. Greu de ratat, Dundu, marioneta luminoasa de dimensiuni impresionante atrage mii de oameni la deja faimoasa parada B-FIT in the Street! de pe Calea Victoriei, care incepe sambata, la ora 22, imediat dupa terminarea spectacolului Magic Night. Alaturi de creatura gigant Dundu, dansatorii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino pornesc din Piata George Enescu in ultima parada a festivalului de la Bucuresti, care va purta fanii B-FIT in the Street! pe ritmuri sud-americane catre punctul culminant al serii, din Piata Universitatii.

Prin comparatie cu adrenalina si dinamismul mereu in crestere din spectacolul Magic Night, momentul programat in Piata Universitatii pentru ora 22:30, spectacolul Dundu imbie la visare printr-o reprezentatie neobisnuita de teatru de papusi, in care personajele sunt niste marionete uriase, care lumineaza in noapte si spun fara cuvinte povesti universale pe acorduri muzicale extrem de sensibile, cantate live la harpa kora, traditionala din Africa de Vest. Manevrati de papusari germani cu experienta in spectacole de anvergura, marionetele Dundu au calatorit in numeroase orase din lume, de la Festivalul Luminilor din Ierusalim, la Astana ArtFest din Kazahstan, in Hanoi din Vietnam, Londra, Seoul sau Zürich. Cel mai mare eveniment de profil din tara, Festivalul International de Teatru de Strada Bucuresti a adus, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internationale cu zeci de reprezentatii si peste 300 de artisti din noua tari.

Program “B-FIT in the Street!”: 28 - 30 iulie 2017

28 iulie 2017

19:00 – 19:30 – Piata Universitatii - Mascota

19:00 – 20:00 – Centrul istoric– Still(L) Urban

19:40 – 20:00 – Piata Universitatii – Body and Dance Carnival Latino

20:30 – 21:00 – Piata Universitatii - Mascota

21:30 – 22:00 – Piata Universitatii - Mascota

22:00 – 22:20 – Piata Universitatii – Body and Dance Carnival Latino

29 iulie 2017

19:00 – 19:30 – Piata Universitatii - Mascota

19:00 – 19:20 – Piata Universitatii – Body and Dance Carnival Latino

20:30 – 21:00 – Piata Universitatii - Mascota

21:00 – 22:00 – Parcul Kretzulescu – A fost odata ca niciodata

21:30 – 22:00 – Piata George Enescu – Magic Night

22:00 – 22:30 – PARADA Calea Victoriei – Piata Universitatii: Body and Dance Carnival Latino, Dundu, Mascota

22:30 – 23:00 - Piata Universitatii – Dundu

30 iulie 2017

19:00 – 19:30 – Piata Universitatii - Mascota

19:40 – 20:00 – Piata Universitatii – Body and Dance Carnival Latino

19:00 – 20:00 – Centrul istoric – Bizarerii baroce

20:30 – 21:00 – Piata Universitatii - Mascota

21:30 – 22:00 – Piata Universitatii - Mascota

22:00 – 22:20 – Piata Universitatii – Body and Dance Carnival Latino
Atmosfera de carnaval, personaje de basm si artificii in ultimul weekend “B-FIT in the Street!” Atmosfera de carnaval, personaje de basm si artificii in ultimul weekend “B-FIT in the Street!” Atmosfera de carnaval, personaje de basm si artificii in ultimul weekend “B-FIT in the Street!” Atmosfera de carnaval, personaje de basm si artificii in ultimul weekend “B-FIT in the Street!” Atmosfera de carnaval, personaje de basm si artificii in ultimul weekend “B-FIT in the Street!” Atmosfera de carnaval, personaje de basm si artificii in ultimul weekend “B-FIT in the Street!” Atmosfera de carnaval, personaje de basm si artificii in ultimul weekend “B-FIT in the Street!” Atmosfera de carnaval, personaje de basm si artificii in ultimul weekend “B-FIT in the Street!” Atmosfera de carnaval, personaje de basm si artificii in ultimul weekend “B-FIT in the Street!” Atmosfera de carnaval, personaje de basm si artificii in ultimul weekend “B-FIT in the Street!” Atmosfera de carnaval, personaje de basm si artificii in ultimul weekend “B-FIT in the Street!”

ComentariiNumeComentariu