Raliul Argeșului CATENA 2020 – START în prima etapă a Campionatului Național de Raliuri, ediția XX

Deschide videoclipul

Sezonul competițional 2020 a debutat cu succes cu Raliul Argeșului CATENA, eveniment care anul trecut a revenit în peisajul românesc după o absență de nouă ani. Astfel, cu o pauză lungă între sezoane, cu incertitudini majore pentru toate echipajele (debutul competiției a fost amânat cu peste 60 de zile) și cu un calendar competițional redus de la nouă la șase etape din cauza măsurilor, regulilor și restricțiilor datorate pandemiei COVID-19, cea de-a XX-a ediție a Campionatului Național de Raliuri a pornit în forță cu una dintre cele mai apreciate competiții din acest sezon.

Raliul Argeșului CATENA - Powered by Peugeot 2020 a programat șase probe speciale, cu peste 100 de kilometri cronometrați și 374 kilometri de distanță totală, dar și cu numeroase provocări pentru concurenți (67 la număr) de-a lungul celor două zile de concurs. Cu un start festiv în Pitești și două treceri pe ”noutatea” anului, proba specială ”Godeni”, în prima zi, raliul a continuat cu parcurgerea celui mai cunoscut drum din România: Transfăgărășan. Acolo, virajele dintre Barajul Vidraru și Cabana Capra au pus la încercare tehnica, viteza și curajul piloților, atât în urcare, cât și în coborâre. Simone Tempestini și Sergiu Itu au stabilit de două ori timpul de referință și s-au instalat din prima zi în fruntea clasamentului general FIA și aveau să triumfe la final.

 

Restart ”acasă” pentru DTO Rally Team by CATENA

     

Vicecampioană națională în 2019, DTO Rally Team a pornit cu mari speranțe la etapa de casă, Raliul Argeșului CATENA: ”Ne vom stabili obiectivele etapă cu etapă. Acum, echipa concurează cu patru echipaje la start. Pornim la drum cu bucurie și cu dorința de a trece peste acest an critic pentru noi toți. Încercăm să ne adaptăm unui sezon dificil și sperăm ca start-ul și între parcursul în această formulă a echipei să fie de bun augur” - a spus Traian Pavel, managerul echipei. 

 

DTO Rally Team, echipa sponsorizată de CATENA s-a aliniat la startul sezonului 2020 de raliuri cu patru echipaje: 

Cristi Dolofan și Petre Tobă (Peugeot 208 R5) au luat startul în cea mai performantă clasă, RC2;

Eugen Cărăgui și Robert Fus (Peugeot 208 R2) s-au aliniat la start în cadrul clasei RC4, la categoria mașinilor cu tracțiune;

Bogdan și Delia Năstase au ”alergat” la bordul Mitsubishi-ului Lancer EVO IX cu care au devenit campioni în sezonul trecut la Clasa 11;

Raul Badiu, alături de Teodor Gabriel Găină a revenit sub culorile DTO Rally Team pe o Dacia Sandero, aducând puncte prețioase pentru grupare.

 

Podiumuri  pentru DTO Rally Team, echipa sponsorizată de CATENA

 

Toate cele patru echipaje ale DTO Rally Team au concurat sub culorile echipei piteștene cu aceeași bucurie și pasiune pentru curse și au reușit ca, la finalul competiției să ocupe mai multe podiumuri; cei opt sportivi au avut astfel un început mulțumitor de sezon în Raliul Argeșului CATENA - Powered by Peugeot. 

     

Iată palmaresul  echipei DTO Rally Team by CATENA:

 

Echipajul Raul Badiu/Gabriel Teodor Găină: locul I în Cupa Dacia. 

 

Echipajul Bogdan Năstase/Delia Năstase: locul II la clasa 11

 

Echipajul Cristi Dolofan/Petre Tobă (Peugeot 208 R5): locul III la clasa RC2 și Locul VI în clasamentul general
 

Echipajul Eugen Cărăgui/Robert Fus (Peugeot 208 R2: locul IV la clasa RC4
     

Pe parcursul celor două zile de concurs, fanii au putut urmări Raliul Argeșului pe website-ul competiției și pe multiple pagini de socializare, printre care și Eurosport România. Cele mai importante momente ale cursei au fost transmise LIVE, spectatorii de acasă având la dispoziție peste 4 ore de filmări, însoțite de comentariu și interviuri ”la cald” cu concurenții. Cele peste 130.000 de vizualizări unice demonstrează că cei aproximativ 5 kilometri de probă specială transmiși au reprezentat un punct de interes pentru fanii sportului cu motor. 
Pentru DTO Rally Team, sezonul 2020 continuă cu o nouă cursă pe asfalt, pe 17–18 iulie. Raliul Perla Harghitei Tess by Total va avea loc în premieră, pe probele speciale din județele Brașov și Harghita. Competiția va reprezenta o noutate, având programate o zi de cursă la Brașov și una la Odorheiu Secuiesc, într-un acord dintre organizatorii celor două evenimente care până anul trecut erau distincte. Vor urma Raliul Sibiului (14–15 august 2020), Raliul Iașului (4–5 septembrie 2020), Transilvania Rally (25–26 septembrie 2020) și Raliul Aradului (23–24 octombrie 2020).

     

Urăm mult succes membrilor echipei DTO Rally Team în cea de-a XX-a ediție a Campionatului Național de Raliuri 2020!

     

Catena susţine campionii! 

 

Foto: RallyPhoto.ro 
 Cuvinte cheie
Raliul Argesului Catena 2020, Campionatul National de Raliuri Betano 2020, DTO Rally Team, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.