Ziua Mondială a Turismului în România ”Turismul și Dezvoltarea Rurală” 2020

Deschide videoclipul

ANTREC România și revista ”Vacanțe la țară” au fost organizatorii evenimentului care a marcat Ziua Mondială a Turismului, în România, cu tema ”Turismul și dezvoltarea rurală”. Gazdă a fost Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, mai précis Gospădăria Șura Bancu, un spațiu reprezentativ, ideal pentru o reuniune în aer liber a susținătorilor și promotorilor turismului românesc.

Această temă a fost cea a anului 2020 propusă de Organizatia Mondială a Turismului O.M.T. la initiativa căreia, din 1979, în fiecare an, în peste 150 de state, este marcată la 27 septembrie Ziua Mondială a Turismului.

           

”Celebrăm această zi dedicată turismului național și internațional, serios afectat de pandemia COVID-19, printr-un eveniment informal, organizat într-un cadru restrâns, cu schimburi de idei și opinii esențiale, alături de oficiali, reprezentanți ai turismului rural românesc, experți în turism și agroturism, proprietari de pensiuni și reprezentanți mass-media!” – a spus Conf.Univ.Dr. Marilena Stoian, Președinte Fondator ANTREC România. La eveniment au fost prezenți și Emil-Răzvan Pîrjol, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Iulia Balea, Director de Comunicare Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, Nicoleta Grancea, colecționară de costume vechi, populare din toate regiunile țării și binecunoscutul fotograf Cristian Alexandru Catană, redactor șef revista ”Vacanțe la țară”, care a prezentat expoziția de fotografie ”Vacanțe în România rurală. Oameni, locuri destine”.

           

Cele două expoziții, cea de costum popular și de fotografie, au fost reprezentative pentru tema ”Turismul și dezvoltarea rurală” lansată de O.M.T. la începutul anului, fără să ne imaginăm că, în toată această perioadă marcată de pandemia coronavirus, când călătoriile în străinătate au fost stopate sau restricționate, turiștii români, dar și cei din Europa au ales ”Vacanța la țară”.

 

Text: Oana Georgescu

Foto: Sabina Ghiormescu

 Cuvinte cheie
ANTREC România, revista Vacante la tara, Ziua Mondiala a Turismului, unwto.org,  Turismul si dezvoltarea rurala,  Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Tonica by Catena,  farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.