Anul competițional 2020 - DTO Rally Team, sponsor Catena

Deschide videoclipul

Pandemia COVID-19, măsurile și restricțiile luate de autorități au influențat ediția 2020 a Campionatului Național de Raliuri, prin schimbarea calendarului competițional anularea și amânarea primelor etape, alegerea altor locații pentru unele dintre etape.

Federația Română de Automobilism Sportiv și organizatorii locali au luat măsuri speciale, competițiile s-au desfășurat fără public, tradiționalele demonstrații și prezentări festive ale echipelor au fost anulate, programul a fost modificat, iar la nivelul echipelor, echipajelor și al staff-ului tehnic, s-au implementat reguli și s-au luat măsuri adaptate situației actuale.

 

Prima etapă, Raliul Argeșului Catena

           

Sezonul competițional 2020 a început în luna iunie, prima etapă fiind Raliul Argeşului Catena, la start-ul căreia s-au aliniat în total 66 de echipaje, reprezentând 7 echipe, printre care s-au numărat și cele ale DTO Rally Team, susținută prin tradiție de Catena.

           

”Ne vom stabili obiectivele etapă cu etapă. Echipa concurează la cursa de acasă, cu patru echipaje la start. Pornim la drum de plăcere, deoarece ne dorim să trecem peste acest an critic pentru noi toți. Încercăm să ne adaptăm acestui sezon dificil, în această formulă a echipei” - spunea atunci Traian Pavel, Team Manager-ul Vicecampioanei Naționale en-titre.

           

Iată componența celor patru echipaje, la debut de sezon: Cristi Dolofan-Petre Tobă (clasa RC2, Peugeot 208 R5), Eugen Cărăgui-Robert Fus (clasa RC4), Bogdan Năstase-Delia Năstase (Mitsubishi Lancer EVO IX) și Raul Badiu–Teodor Gabriel Găina (Dacia Sandero). 

           

Start-ul s-a dat la Pitești, iar competiția s-a desfășurat în apropierea orașului Câmpulung Muscel și pe superbul Transfăgărășan, acolo unde virajele dintre Barajul Vidraru și Cabana Capra au pus la grea încercare tehnica, viteza și curajul piloților, atât în urcare, cât și pe coborâre.

           

”Toate echipajele au concurat sub culorile echipei piteștene din plăcerea pentru competiție și pasiunea pentru cursele auto și au ajuns la final, după cele două zile de concurs, cu zâmbetul pe buze și cu multiple podiumuri, având un început mulțumitor de sezon” - declara Traian Pavel, Team Manager.

 

           

DTO Rally Team, vicecampioană națională după ultima etapă, Raliul Moldovei

           

Echipa, organizatoare a competiției inaugurale - cursa de casă pentru DTO Rally Team a avut ca obiectiv un loc pe podium și, în ciuda tuturor problemelor apărute cu ocazia fiecărei etape, a reușit să cucerească la finalul sezonului, chiar în ultima etapă de la Bacău, Raliul Moldovei, titlul de vicecampioană națională.

           

Iată care au fost cele șase etape al CNR 2020:

  • Raliul Argeşului CATENA 2020, etapa I

 

Suprafață:asfalt/Probe speciale: 6/Lungime probe speciale:104,6 km

  • Raliul Braşovului şi Harghitei 2020, etapa a II-a

 

Suprafață:asfalt/Probe speciale: 11/Lungime probe speciale:112,25 km

  • Raliul Sibiului 2020, etapa a III-a

 

Suprafață:macadam/Probe speciale: 9/Lungime probe speciale:101,90 km

  • Raliul Iaşului 2020, etapa a IV-a

 

Suprafață:macadam/Probe speciale: 6/Lungime probe speciale:116,70 km

  • Transilvania Rally 2020, etapa a V-a

 

Suprafață:asfalt / Probe speciale: 8 / Lungime probe speciale:131,27 km

  • Raliul Moldovei Bacău 2020, etapa a VI-a

 

Suprafață:macadam/Probe speciale: 12/Lungime probe speciale: 102,05 km

           

La ultima etapă, echipajele care au punctat pentru DTO Rally Team au avut parte de evoluții excelente pe ”macadamul” din Moldova, acumulând punctele necesare pentru ca echipa să ocupe locul secund la finalul sezonului 2020.  

           

Cristi Dolofan și Petre Tobă au dus o luptă strânsă pentru un podium și în clasamentul general FIA, dar au terminat competiția pe locul 4 în clasamentul general FIA și cel al clasei RC2. Suntem mulțumiți de rezultat, mi-a plăcut această etapă și sunt mândru de ritmul avut în a doua zi de concurs, dar și de rezultatele echipei în acest sezon”, a declarat pilotul Cristi Dolofan care a reușit să ocupe un loc V în TOP 10 General  FIA 2020.

 

            Adrenalină, podiumuri, motivare, pasiune, spirit de echipă și rezultate excelente pentru DTO Rally Team

            ”Sezonul 2020 al Campionatului Național de Raliuri Betano s-a încheiat cu Raliul Moldovei, desfășurat pe macadamul din județul Bacău” – declara Team Managerul echipei. ”Cu probe speciale spectaculoase lângă Moinești și Bacău, competiția a reprezentat ultimul duel al sezonului în clasamentul echipelor, acolo unde DTO Rally Team s-a luptat pentru locul secund. Și a reușit!”

            Cele patru echipaje care au luat start-ul în ultima etapă au fost reprezentate de: Cristi Dolofan și Petre Tobă (Peugeot 208 R5), Bogdan și Delia Năstase (Mitsubishi Lancer EVO IX), Dorin Banciu și Ioana Stan (Toyota Celica GT4) și Raul Badiu și Rareș Fetean (Dacia Sandero). 

            Motivați de victoria din penultima etapă a CNR 2020 (Transilvania Rally), Bogdan și Delia Năstase își doreau același rezultat și pe macadamul din județul Bacău. Cu un start în forță, cei doi nu doar s-au instalat la conducerea clasei NAT11 și au obținut timpi care le-au asigurat podiumul în clasamentul OPEN. Bogdan și Delia au cucerit locul I în cadrul clasei lor și au ocupat locul II în clasamentul general. „A fost cea mai bună clasare a noastră de până acum, la care s-a adăgat și II la echipe! Mulțumim celor ce ne-au susținut, echipei DTO Rally Team şi sponsorilor!”, a spus Bogdan Năstase.

            Echipajul Raul Badiu - Rareș Fetean (clasa RC5) a avut un parcurs foarte bun și în Moldova: s-au instalat la conducerea Cupei Dacia în prima zi de concurs, au avut probleme tehnice care au fost rezolvate, în a doua zi de concurs, au crescut ritmul și au recuperat timpi preţioşi, iar la final s-au impus în Cupa Dacia și au ocupat locul I în clasamentul clasei. Credem că ne-am îndeplinit toate obiectivele în acest sezon și suntem foarte mulțumiți de parcursul nostru”, a declarat Raul Badiu. Celelalte două echipaje care au adus puncte pentru echipă au fost: Eugen Caragui - Robert Patrick Fus (locul IV,  Clasa RC4) și Dorin Banciu - Ioana Stan (locul III,  Clasa NAT11).

            ”Finalul de sezon a fost unul acerb și interesant pentru DTO Rally Team, echipa argeșeană luptând până în ultimul moment să devină vicecampioană națională! Duelul s-a dat cu alte două grupări motivate să obțină maximul de puncte pe cei peste 100 de kilometri cronometrați!” – au spus ”Viteza și determinarea echipajelor a fost recompensată cu îndeplinirea obiectivului”. 

            Pentru sezonul 2021 DTO Rally Team și-a propus cucerirea titlului de campiaonă națională!

 

            Felicitări echipei DTO Rally Team!

            CATENA susţine campionii!

 

 

            Realizatori: Oana Georgescu, Florin Prodana

            Foto: RallyPhoto.ro, Bogdan Barabas/AB Image, Mihnea Tatu

 Cuvinte cheie
Campionatul National de Raliuri Betano 2020, Raliul Argesului Catena, DTO Rally Team, Raliul Moldovei, Raliul Iasiului, Transilvania Rally, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.