DTO Rally Team, sponsorizată de CATENA debut la Raliul Braşovului 2021

Deschide videoclipul

Echipa argeșeană, vicecampioană națională en-titre a debutat oficial în noul sezon la Tess Rally Brașov 2021, o cursă cu adevărat specială ajunsă la cea de-a 50-a ediție. A II-a etapă din Campionatul Național de Raliuri 2021 s-a desfășurat în ultimul week-end din martie, pe o lungime de aproape 120 de kilometri cronometrați, în condiții dificile, cu porțiuni de drum acoperit de zăpadă. Cu probe speciale complet noi în Țara Făgărașului, programul a inclus celebrele treceri pe ”Babarunca” și „Poiană”, trasee de legendă ale raliurilor din România, dar și parcurgerea drumului dintre Săcele și Muntele Roșu, veritabilă provocare pentru echipaje.

DTO Rally Team a pregătit minuțios startul în anul competițional 2021, toate mașinile de concurs fiind revizuite și având parte de îmbunătățiri în pauza dintre sezoane. Echipa s-a aliniat la startul de la Brașov cu două echipaje, Eugen Cărăgui-Robert Fus (Peugeot 208 R5) - clasa RC2 și Bogdan Năstase-Delia Năstase (Mitsubishi Lancer EVO IX) – clasa 11.

           

După testele efectuate înaintea cursei de la Brașov, echipajul Cărăgui-Fus a avut ca scop acomodarea cu noua mașină și creșterea ritmului în regim de concurs.

           

„Obiectiv îndeplinit pentru noi la Brașov!” - a spus Eugen Cărăgui, la finalul Tess Rally 2021. ”Am reușit să parcurgem toți kilometrii și ne-am... împrietenit cu mașina de concurs. Condițiile au fost mai dificile decât ne-am așteptat, dar am acumulat experiență importantă pe asfalt cu Peugeot-ul 208 R5, iar la următoarea cursă vom fi mai rapizi”.

 

           

Echipajul Bogdan și Delia Năstase, pe podium

               

Mașina soților Năstase, echipată cu tracțiune integrală a fost „reconstruită” total în garajele DTO Rally, așa încât echipajul a pornit în forță pe probele speciale de la Brașov. Bogdan și Delia Năstase au început excelent sezonul 2021, în ritmul care i-a consacrat pe cei doi. Primele probe desfășurate în zona municipiului Făgăraș, au fost adjudecate de către echipajul DTO Rally, care se instala în fruntea ierarhiei clasei 11. Din păcate, o problemă tehnică pe Proba Specială ”Poiana Brașov” (de noapte) a adus o pierdere de secunde prețioase, care nu au mai putut fi recuperate până la finalul raliului. Echipajul a încheiat cursa cu un excelent loc II în cadrul clasei 11, acumulând puncte prețioase în economia campionatului. „Am avut parte de o luptă foarte frumoasă cu frații Soos în prima zi de concurs, atunci când eram primii în clasament” - a declarat Bogdan Năstase. ”Micile probleme tehnice de pe PS5 Poiana ne-au făcut să pierdem câteva secunde în lupta pentru locul I, iar în ziua a doua nu am mai putut recupera. Ne mulțumim cu locul secund după un raliu dificil, dar frumos”.

           

DTO Rally a început pregătirile pentru următoarea cursă din calendarul Campionatului Național de Raliuri, programată la începutul lunii mai. Deși caravana raliurilor trebuia să se deplaseze în Bucovina în aprilie, amânarea cursei a făcut ca evenimentul următor să aibă loc pe asfalt, în jurul orașului Odorheiu Secuiesc, la Raliul Perla Harghitei.

           

Echipa argeșeană se aliniază la startul CNR 2021 cu trei piloți: Cristi Dolofan – Petre  Tobă (Citroen C3 Rally2), Eugen Cărăgui (Peugeot 208 R5) și Bogdan Năstase (Mitsubishi Lancer EVO).

 

           

CATENA susține campionii!

           

Realizator: Oana Georgescu, Florin Prodana

           

Foto: Sabina GhiormescuCuvinte cheie
DTO Rally Team, Campionatul Na?ional de Raliuri 2021, Tess Rally Brasov 2021, Cristi Dolofan – Petre Tob?, Citroen C3 Rally2, Eugen C?r?gui - Robert Fus, Peugeot 208 R5, Bogdan N?stase - Delia N?stase, Mitsubishi Lancer EVO IX, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.