DTO Rally Team, echipa susţinută de Catena, în formație completă la Raliul Harghitei 2021

Deschide videoclipul

După prezența la Tess Rally Brașov în luna martie, DTO Rally Team, Vicecampioana Națională en titre, s-a aliniat cu toate cele trei echipaje la startul celei de-a III-a etape a Campionatului Național de Raliuri Betano. Desfășurat pe probele speciale de asfalt de lângă Odorheiu Secuiesc, Raliul Perla Harghitei a reprezentat o provocare pentru toate cele peste 80 de echipaje, cu schimbări de vreme și aderență, cu probe speciale dificile și cu peste 100 kilometri cronometrați.

DTO Rally Team a pornit în formație completă în cursa din județul Harghita, cu echipajele Cristi Dolofan-Traian Pavel (Citroen C3 Rally2, clasa RC2), Eugen Cărăgui-Robert Fus (Peugeot 208 R5) şi Bogdan Năstase- Mihai Căpeț (Mitsubishi Lancer EVO IX, clasa 11).

 

Reușite pentru DTO Rally la Raliul Perla Harghitei 2021

 

Cristi Dolofan și Traian Pavel au început excelent cursa, cu un loc șase în clasamentul general al competiției pe prima probă. A doua probă specială a adus prima victorie pentru echipaj, argeșenii reușind cel mai bun timp, cu 2,7 secunde avans. După încă o probă rapidă, cei doi aveau să fie implicați şi a doua zi într-un duel interesant cu ceilalţi competitori. La final, cei doi coechipieri au terminat prima etapă la care al luat startul împreună pe locul șase în clasamentul general și pe locul patru în cadrul clasei RC2.

 

„Mi-a plăcut mult să revin în mașina de curse la un raliu atât de frumos. Sunt mulțumit de ritmul avut, de viteză și de colaborarea din mașina de concurs, cu Traian. Pe prima buclă din ziua a doua nu am ales inspirat anvelopele, iar mai apoi, pe PS8 am început să avem ceva probleme cu frânele, fapt care ne-a scos puțin din ritm. Însă, per total, totul s-a desfășurat foarte bine și abia aștept următoarea cursă, din Maramureș, una complet nouă pentru mine” - a spus Cristi Dolofan.

           

Eugen Cărăgui și Robert Fus au continuat procesul de testare şi acomodare cu noua maşină de concurs, reușind timpi buni la bordul Peugeot-ului 208 R5. Au avut un parcurs rapid pe specialele dificile cu suprafață udă din prima zi de concurs, cu treceri tot mai bune de la o probă la alta, astfel încât echipajul DTO Rally și-a îndeplinit obiectivul, acela de a termina cursa, reușind şi un loc șase în cadrul clasei RC2. „Sunt foarte încântat de Raliul Harghitei și de progresul nostru aici” - a declarat Eugen Cărăgui la finalul competiției. “Îmi place mașina tot mai mult de la o probă la alta, simt că mă auto depășesc și că suntem mai rapizi. Mai avem multe de învățat, dar suntem pe drumul cel bun. Ne vedem la Baia Mare!”.

           

Bogdan Năstase și Mihai Căpeț au început excelent prima zi de concurs, cu un loc patru în clasamentul general pe prima probă specială. Din păcate, o problemă tehnică i-a forțat să se retragă prematur din concurs, dar cu dorința unei reveniri în forță în cea de-a doua zi.. Echipajul a continuat cursa cu timpi excelenţi, însă o greșeală personală, împreună cu o ușoară ieșire în decor, au condus la abandon.

           

„Am pornit foarte hotărâți în această cursă și am avut parte de un ritm foarte bun. Din păcate, abandonul tehnic din prima zi de concurs ne-a costat un rezultat bun, iar apoi am făcut o greșeală, având parte de o ieșire în decor. Am demonstrat că ne luptăm pentru titlul clasei 11 și că suntem suficient de rapizi pentru a-l câștiga, dar am avut ghinion. Bătălia continuă tot sezonul” - a spus Bogdan Năstase.

 

Traian Pavel, team-managerul DTO Rally, a avut un rol dublu la Raliul Perla Harghitei, atât de lider al echipei, cât și de copilot al lui Cristi Dolofan. „Mi-a plăcut mult să fiu în dreapta lui Cristi, însă a fost dificil să mă împart între atât de multe sarcini. Ar fi frumos să continui în mașina de concurs, dar rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla”. Cu siguranţă se va întâmpla, am adăuga noi, pentru că, după numai o săptămână, cei doi vor concura în Bulgaria la Balkan Rally Trophy, competiție internațională regională, unde DTO Rally își dorește prezențe cât mai multe în 2021.

           

În acest sezon, grupul Fildas-Catena este alături de echipajele DTO Rally Team care vor continua lupta pentru titlul de campioni la următoarele etape ale CNR: Raliul Clujului, Raliul Argeșului, Raliul Bacăului, Raliul Sibiului, Raliul Iașului, Raliul Maramureșului și Raliul Bucovinei.

 

CATENA susține campionii!

 

Realizator: Oana Georgescu, Florin Prodana

Foto: Sabina Ghiormescu


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.