Sibiul, gazdă primitoare de... motoare!

Deschide videoclipul

Binecunoscut și apreciat pentru frumusețea și spectaculozitatea traseului (396,84 km) și pentru cele 8 probe speciale pe macadam (112,62 km), o premieră pentru cea de-a VII-a etapă a Campionatului Național de Raliuri, la Raliul Sibiului au concurat aproape 70 de echipaje din ţară, dar şi din străinătate (Turcia, Ecuador, Ungaria şi Italia).

Startul festiv a fost programat în centrul Sibiului, cu plecare din Piaţa Mare, chiar pe ”pietonala” Nicolae Bălcescu, apoi pe Tribunei și Mitropoliei. Parcul de service și stand-urile echipelor au fost amplasate în punctul zero al orasului, chiar în Piața Mare.

 

Cursa de la Sibiu este un punct de referinţă al motorsportului românesc și reprezintă una dintre cele mai importante etape ale CNR 2021.

 

Competiția a debutat cu parada mașinilor de concurs ș cu startul festiv, ambele desfășurate în centrul istoric al cetatii sibiene, în Piața Mare si Piața Mică.

 

Raliul Sibiului, o ediţie de colecţie, a avut loc pe drumurile din Muntii Cindrel, pe celebrele probe speciale „Şanta” (denumită ”proba regină”), „Cheile Cibinului”, „Rășinari” sau pe Circuitul Paralel (din cartierul Ștrand) şi în acest an duelurile fiind extrem de interesante şi spectaculoase în peisaje naturale de poveste.

           

Cu sute dei fani care au aplaudat echipajele la parada din centrul istoric, la startul festiv sau pe toate cele opt probe, Raliul Sibiului a fost cu adevărat o cursă de neuitat. Probele speciale în urcare sau coborâre, peisaje de vis, bolovani și pietriș, ploaia torențială, praful și spectacolul total au caracterizat cursa sibiană.

           

CATENA susține campionii!

 

Realizatori: Oana Georgescu, Florin Prodana

 

Foto: rallyphoto.ro


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.