Norbert si Francesc Maior, frății care fac performanța la Raliu

Deschide videoclipul

Membri ai echipei Napoca Rally Academy, frații Norbert și Francesca Maior, deși foarte tineri, au depășit demult statutul de ”revelație” a Campionatului Național de Raliuri și nu numai. Cei doi țintesc la prezența în Campionatul Mondial, iar visul lor poate deveni realitate ținând cont de rezultatele excelente.

În acest sezon vor concura pe un Peugeot 208 R2, mașină închiriată și pregătită de DTO Rally Team, echipă sponsorizată prin tradiție de Catena.

 

”Suntem extrem de bucuroși că avem ocazia să fim din nou la start-ul unui nou sezon, la Raliul Maramureșului, prima etapă din Campioantul Național de Raliuri 2022!” – a declarat pilotul Norbert Maior (23 ani). ”Va fi un sezon interesant, cu provocări și adrenalină, nu a fost ușor să fim aici, dar ne-am mobilizat, avem o mașină foarte bună cu care am obțiut cel mai bun rezultat din carieră; am închiriat-o de la DTO Rally Team, o echipă extraordinară și ne bucurăm să îi avem alături de noi, pentru că sunt profesioniști, iar mașina pregătită de ei, impecabilă!”.

 

”Visul nostru este să ajungem în Campionatele European și Mondial de Raliuri! Acolo țintim, pentru asta ne pregătim și muncim zi de zi și credem că, împreună, vom reuși!”

 

Nu a surprins pe nimeni clasarea lor pe prima probă specială din a doua zi de concurs (la Raliului Maramureșului, care a marcat debutul oficial al sezonului competițional 2022, au fost 77 echipaje la start), când au reușind al treilea timp, în fața multor modele cu tracțiune integrală.

 

”Țintim prima treaptă a podiumului la clasa noastră, RC4, vrem să ne păstrăm sau chiar să ne depășim locul III din clasamentul general și vom face totul să evoluăm la cel ami înalt nivel și să fim cât mai buni și cât mai rapizi” – a adăugat Francesca Maior (21 ani), copilot, la startul festiv centrul orașului Baia Mare. ”Tind să cred că nici Norbert, nici tata, și el fost pilot de raliuri, nu și-ar fi dorit să fac acest sport, să fiu copilot și mai ales în aceeași mașină, dar pasiunea este dincolo de limite. Atunci când s-au convins că acesta este drumul meu, m-au susținut, m-au ajutat și am început împreună programul de pregătire împreună cu fratele meu! Sincer, nu cred că vom face vreodată schimb de locuri, îmi place foarte mult să fiu copilot și simt că pentru asta sunt făcută”.

 

La Raliul Maramureșului echipajul Norbert și Francesca Maior s-a clasat pe locul I la 2FWD (două roți motrice), pe locul I la clasa RC4 și pe locul V în clasamentul general și au obținut al treilea timppe ”Power Stage”.

 

”După o pauză atât de lungă a fost o ocazie perfectă pentru a ne reacomoda cu mașina, și cred că ne-am descurcat binișor. Mulțumim echipei tehnice DTO care ne-au pregătit o mașină competitivă” – au concluzionat cei doi frați campioni!

           

CATENA susține campionii!

Realizator: Oana Georgescu, Florin Prodana

           Cuvinte cheie
DTO Rally Team, Campionatul Na?ional de Raliuri Betano 2022, Raliul Maramuresului 2022, Norbert Maior – Francesca Maior, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.