Viteză și adrenalină în a noastră Bucovină!

Deschide videoclipul

Adrenalina, emoțiile, traseul foarte rapid și mai ales peisajele spectaculoase, de frumusețe care taie respirație au fost și sunt mereu atu-urile Raliului Bucovinei, o competiție de tradiție, ajunsă la a XI-a ediție (după o perioadă de absență a fost reluată anul trecut) și contând în acest an competițional ca etapa a a IV-a, din Campionatul Naţional de Raliuri.

Aproape 60 de echipaje s-au aliniat la startul cursei care s-a desfășurat pe 11 probe speciale (Sadova, Suceviţa şi Paltinul), combinate cu superspeciala de la Câmpulung Moldovenesc. Raliul Bucovinei 2022 a debutat cu shakedown-ul și patru probe speciale: trei treceri pe „Pojorâta” și o secțiune din ”Transrarău” cu trei probe speciale care s-au desfășurat sub influența schimbărilor bruște de vreme, ploaia torențială fiind prezentă pe prima trecere. Cursa în sine și vremea schimbătoare au reprezentat provocări pentru piloţii şi copiloţii, care și-au exprimat nu odată regretul că nu pot admira şi savura frumuseţea peisajelor în timpul cursei. 

           

După o primă zi dominată de schimbări meteo, Raliul Bucovinei a continuat a doua zi cu încă șapte probe speciale pe drumul dintre localitățile Sadova și Sucevița și cu multiple treceri pe aceleași sectoare de drum. Cursa  a avut parte de schimbări de lider, dueluri intesante în multiple clase și categorii și rezultate surprinzătoare. După trei victorii de probă pentru Simone Tempestini, care a reușit să se distanțeze de urmăritorii săi, pilotul Napoca Rally Academy avea un avans de aproape 20 de secunde înaintea regrupării de la PS Sucevița. Din păcate, pe întoarcerea dintre Sucevița și Moldovița, Simone Tempestini a pierdut secunde prețioase pe probă: o problemă tehnică l-a obligat la să abandoneze. Ocupantul locului secund, Sebastian Barbu, a ajuns astfel pe primul loc și a reușit ulterior alte trei victorii de probă, inclusiv pe Power Stage.

           

Pe podiumul Raliului Bucovinei 2022 au urcat echipajele Sebastian Barbu / Bogdan Iancu, Andrei Gîrtofan / Doru Vraja şi Dan Gîrtofan / Andrei Todreaş, toţi concurând pe Skoda Fabia Rally 2, la clasa RC2. Astfel, după al doilea succes consecutiv din 2021, Sebastian Barbu a trecut și pe prima poziție în clasamentul general, cu un total de 128,8 puncte, fiind urmat de Andrei Gîrtofan cu 126,4 puncte. Raliul Sibiului, cursa de casă pentru echipajul sibian, se va desfășura în perioada 15 – 16 iulie 2022.

 

CATENA susține campionii!

 

Realizator: Florin Prodana, Oana Georgescu

           Cuvinte cheie
Campionatul Na?ional de Raliuri Betano 2022, Raliul Bucovinei 2022, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.