Raliul Moldovei, viteză în plină vară

Deschide videoclipul

A VI-a etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano a fost organizată de Rally Spirit / Team Adi Răspopa (echipa din care a făcut parte regreatul pilot decedat anul trecut în urma unui grav accident, la Raliul Iaşului). Aflat la a 12-a ediţie, Raliul Moldovei s-a desfășurat în cele mai bune condiții. “Plecați la drum cu o misiune dificilă în absența sufletului, dar în prezența spiritului celui care a fost Adrian Răspopa, membrii echipei Rally Spirit/Team Adi Răspopa au reușit să își ducă misiunea cu brio până la capăt” – au menţionat organizatorii. Această etapă a fost organizată pentru prima data în urmă cu 12 ani de cel care a fost sufletul, promotorul și liderul motorsportului băcăuan. La ora actuală echipa este condusă de soţia sa, Luiza Răspopa, care duce astfel mai departe memoria regretatului sportiv, păstrându-i imaginea și spiritul campionului dispărut prematur şi nedrept dintre noi.

Cele 52 de echipaje înscrise la start, printre care şi cele de la DTO Rally Team, echipa sponsorizată de Catena, au salutat în prima seară publicul în Piața Tricolorului din Bacău, urmând ca sâmbătă și duminică să lupte cu secundele pe cei 119.60 km contracronometru, pe macadam. Concurenţii au avut de punctat 13 probe speciale în zonele Zemeş, Moinești, Vermești, Trebeș, Hemeiuș.

           

După primele cinci etape, înainte de start, ocupanții primelor trei poziții ale ierarhiei absolute erau, în ordine: Andrei Gîrtofan (Fabia R5/Rally2), Sebastian Barbu (Skoda Fabia R5/Rally2) și Simone Tempestini (Skoda Fabia R5/Rally2), de 6 ori campion național absolut. După victoria de la Raliul Sibiului, pilotul Napoca Rally Academy a revenit în lupta pentru titlu; chiar dacă nu a mai luat startul la Bacău din 2018, când a câștigat Raliul Moldovei, Simone Tempestini, s-a aliniat la start cu încredere şi dorinţă de victorie. Astfel, pronosticul premergător startului în Raliul Moldovei 2022 a fost confirmat, cei trei protagoniști ai luptei pentru titlul de Campion Național al sezonului 2022 monopolizând din nou podiumul.

 

Locul 1 pentru echipajul DTO Rally Team, Bogdan şi Delia Năstase!

           

Festivitatea de premiere din Piața Tricolorului, în centrul Muncipiului Bacău a fost unul dintre cele mai aşteptate momente ale Raliului Moldovei, o dovadă a reuşitei organizării unui eveniment sporti memorabil: Simone Tempestini şi-a adjudecat victoria pe macadamul băcăuan, Sebastian Barbu challenger-ul luptei la titlul de campion absolut, a reușit un prețios loc 2, în timp ce Andrei Gîrtofan  Urcat în poziția a treia după a patra specială, (Skoda Fabia R5/Rally 2), liderul clasamentului absolut înaintea startului, și-a menținut poziția până la final.

           

Echipajul format din soţii Bogdan şi Delia Năstase (DTO Rally Team) a ocupat locul I la clasa NAT11, o performaţă excelentă, care a adus şi puncte echipei, în clasamentul general. Raliul Moldovei 2022 a avut mulți câștigători de clasă, ocupanți ai podiumului la categorii sau cupe monomarcă, dar, cea mai importantă performanță a fost cea a lui Cristian Sugar. Acesta a reușit să câștige Trofeul ”Blană frate!”, oferit de Team Adi Răspopa celui mai rapid pilot Junior. Acesta era sloganul după care regretatul campion Adrian Răspopa a concurat de-a lungul vieții.

           

În 2022, grupul Fildas - Catena este alături de echipajele DTO Rally Team care concurează în Campionatul Național de Raliuri Betano.

 

CATENA susține campionii!

Realizator: Florin Prodana, Oana Georgescu

Foto: Balasz Attila/RallyPhoto Hunters, Alexandru Tămășescu

 


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.