Oua Inchistrite


This website is best viewed with Flash Player .

Originara din satul Lupcina, comuna Ulma, judetul Suceava, talentata Ileana Hotopila, mester si artist popular, a venit special la Bucuresti pentru a-si prezenta cu ocazia Sarbatorilor de Pasti, adevaratele opere de arta. Pentru ca astfel pot fi catalogate „ouale inchistrite” desenate si apoi pictate cu maiestrie ca nimani altcineva.

Cu linii fine si miscari precise, Ileana Hotopila traseaza „calea ratacita” pe care se spune ca merg cei care au trecut in lumea de dincolo fara lumanare, „Braul Maicii Domnului”, „Crucea Pastelui”, „Ferul plugului”, „Coarnele berbecului”, „Desagii popii” - motive populare vechi, inspirate din viata satului si care, daca nu ar fi continuate de fiecare generatie, s-ar pierde pentru totdeauna.


Text si foto: Oana Georgescu
 Cuvinte cheie
oua inchistrite, Ioana Hotopila,   calea ratacita, Paste 2011, Muzeul Taranului Roman,  Braul Maicii Domnului, Crucea Pastelui, Ferul plugului, Coarnele berbecului, Desagii popii, mester popular, Suceava, traditi romanesti, SensoLifeStyle, SensoTV

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.