'Back to `20s' by Liza Panait

Deschide videoclipul

„Back to `20s” este titlul celei mai recente colecții a cretoarei Lizei Panait, inspirată din perioada sa preferată a ”celor mai frumoși ani”. Este și un mod de a aduce un omagiu modei din acele vremuri și de a celebra cei 100 ani de la emanciparea femeii din toate punctele de vedere.

Programată în mijlocul lunii martie, prezentarea colecției nu a mai putut avea loc din cauza măsurilor impuse de pandemia generată de coronavirus. Și, cum nici în lunile care au urmat nu se întrezărea nicio schimbare și nici posibilitatea de a fi prezentata ca un veritabil fashion show live cu  public numeros, asa cum ne obișnuise Liza Panait de 25 de ani, designerul a hotărât sa  lanseze colecția intr-un mod inedit sub forma unui „Shooting Show”.  Fiecare ținută a colecției a fost prezentată atât video, cât și prin imagini foto.. De remarcat și munca, imaginația și profesionalismul membrilor echipei Lizei Panait și mai ales a celor care au creat ”imaginea” perfectă a fiecărui model care a pozat și a defilat în decorul spectaculos al Palatului Noblesse: Elena Oseacă (hairstyle) și Andreea Tudor (make-up).

           

”Fii aceeași, mereu alfel” – Liza Panait

           

Colecția „Back to `20s” este un tribut adus unei epoci ilustrată prin filme, muzică, spectacol, glamour și modă, marcarea unui veac de cand femeile au început sa se simtă cu adevărat libere si independente. De atunci femeile au inceput să conducă mașini, să fumeze în public, să poarte pantaloni și să meargă în cluburi și baruri. Era firesc să își schimbe aproape total coafurile și stilul vestimentar, lejer și nonconformist, cu accesorii și aplicații strălucitoare, port-țigarete spectaculoase, franjuri, mărgele și coliere lungi din perle și pietre prețioase. Să nu uităm că în SUA s-a introdus dreptul la vot pentru femei în anul 1920. Scriitorul Scott Fitzgerald spunea despre acele vremuri că ”petrecerile erau mai mari, ritmul era mai amețitor, dar și moralitatea mai…șubredă”.

           

”Colectia mea are linia acelei perioade, dar detaliile fac diferența” – spune Liza Panait. ”Începând din anii ’20 femeile nu au mai acceptat să fie încorsetate, nici la propriu, nici la figurat. De exemplu, cordoanele care marcau talia, lungă, specifică acelor ani, le-am înlocuit cu broderii, cu aplicatii din perle, dantelă si pietre semiprețioase. Mânecile și decolteurile fiecărei ținute au fost reinterpretate cu detalii de croi originale si inedite realizate în ateliere noastre. Pot spune că fiecare rochie, fiecare ținută, accesoriu, detaliu au fost ca o inovație prin care am dorit să celebrez una dintre cele mai frumoase și fascinante perioade, ca un arc centenar peste timp, cu speranța unui viitor mai bun pentru noi toți”

 

Realizator: Oana Georgescu

Foto: Giovanni KalendarianCuvinte cheie
Liza Panait, Back to `20s, Casa Vili, shop.lizapanait.ro, Palatul Noblesse, Elena Oseac? hairstyle, Andreea Tudor make-up, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.