DTO Rally Team, susţinută de Catena, vicecampioană naţională!

Deschide videoclipul

Cu șase etape programate începând cu luna iunie, prima fiind Raliul Argeşului Catena, în cadrul Campionatului Național de Raliuri 2020 a avut loc ultima cursă a sezonului competițional.

Raliul Moldovei s-a desfășurat pe 12 probe speciale de macadam, pe o distanță de 100 km, în zona Moinești și cea a Bacăului, diversitatea traseului de concurs, dificultatea din prima zi și condițiile schimbătoare de vreme din cea de-a doua zi, reprezentând principalele provocări pentru toate echipajele.

 

Finalul de sezon a fost unul extrem de disputat pentru DTO Rally Team. Gruparea argeșeană a luptat să devină vicecampioană în clasamentul echipelor în acest an și a reușit!

           

Iată care au fost etapele acestui sezon competițional:

 

 • Raliul Argeşului CATENA 2020, etapa I

            suprafață: asfalt / Probe speciale: 6 / Lungime probe speciale: 104,6 km

 • Raliul Braşovului şi Harghitei 2020, etapa a II-a

            suprafață: asfalt / Probe speciale: 11 / Lungime probe speciale: 112,25 km

 • Raliul Sibiului 2020, etapa a III-a

            suprafață: macadam / Probe speciale: 9 / Lungime probe speciale: 101,90 km

 • Raliul Iaşului 2020, etapa a IV-a

            suprafață: macadam / Probe speciale: 6 / Lungime probe speciale: 116,70 km

 • Transilvania Rally 2020, etapa a V-a

            Suprafață: asfalt / Probe speciale: 8 / Lungime probe speciale: 131,27 km

 • Raliul Moldovei Bacău 2020, etapa a VI-a

            suprafață: macadam / Probe speciale: 12 / Lungime probe speciale: 102,05 km

 

Susţinut de Catena, DTO Rally Team a dat dovadă de motivație, determinare și concentrare, astfel încât obiectivul stabilit la începutul anului a fost atins

           

Cele trei echipaje care au punctat pentru DTO Rally Team au avut parte de evoluții excelente pe macadamul din Moldova, acumulând punctele necesare pentru ca echipa să ocupe locul secund la finalul sezonului 2020.

           

Cu o evoluție constantă, Cristi Dolofan și Petre Tobă au dus o luptă strânsă pentru podium în clasamentul general FIA. În a doua zi de concurs, echipajul DTO Rally Team a crescut ritmul pe probele dificile și alunecoase de lângă Bacău și s-a apropiat la doar 1,6 secunde de primul podium general din carieră. Duelul a continuat și pe „proba-spectacol” de pe circuitul SpeedPark, unde echipajul a făcut show, terminând competiția pe locul 4 în clasamentul general FIA și cel al clasei RC2. Suntem foarte mulțumiți de rezultat, la finalul unui raliu frumos. Mi-a plăcut mult această etapă și sunt fericit pentru ritmul pe care l-am avut în a doua zi de concurs, dar și pentru rezultatele echipei în acest sezon”, a spus Cristi Dolofan.

           

După victoria de la Transilvania Rally, Bogdan și Delia Năstase aveau în plan același rezultat și pe probele de macadam din județul Bacău. Cu un start în forță, cei doi nu doar că s-au instalat la conducerea clasei NAT11, dar au și obținut timpi excelenţi pentru podiumul clasamentului OPEN. Bogdan și Delia s-au impus în cadrul clasei și au ocupat locul trei în clasamentul OPEN, cel care include toate echipajele participante în raliu. „Am plecat de acasă cu gândul la un podium la general! Ne-am bucurat de fiecare probă specială, chiar și de răsucirea de pe PS2, care ne-a costat aproximativ 40 de secunde. Am avut un ritm susținut și în creștere, lucru care ne-a adus cea mai bună clasare a noastră de până acum: locul 3 în clasamentul general open, locul 1 la clasă cu un avans considerabil, dar și locul 2 la echipe! Mulțumim celor ce ne-au susținut, echipei DTO Rally Team şi sponsorilor!”, a spus Bogdan Năstase la finalul Raliului Moldovei.

           

Cu două titluri în joc la Raliul Moldovei, dar și presiunea rezultatului care să ajute echipa, echipajul Raul Badiu - Rareș Fetean a avut un parcurs foarte bun în Moldova. După ce s-au instalat la conducerea Cupei Dacia în prima zi de concurs, cei doi au avut probleme tehnice care au fost rezolvate. În a doua zi de concurs, au crescut ritmul și au recuperat timpi preţioşi în cadrul clasei RC5. La finalul raliului, cei doi coechipieri s-au impus în Cupa Dacia și au ocupat locul secund în clasamentul clasei. „După problemele din prima zi, când vedeam cum se îndepărtează titlul de la Cupa Dacia și cel de la clasă, am avut o zi secundă bună. Am reușit să câștigăm cele două titluri și am ajutat echipa să ocupe locul secund la final de an. Ne-am îndeplinit toate obiectivele în acest sezon și suntem foarte mulțumiți de parcursul nostru”, a declarat Raul Badiu.

           

La finalul sezonului, DTO Rally Team a obținut locul II în clasamentul echipelor, acolo unde șapte grupări au luat startul de-a lungul celor șase etape programate în 2020.

           

Iată și palmaresul obținut de membrii echipei:

           

TOP 10 General  FIA 2020: pilot Cristi Dolofan: locul V (77 puncte)

 

 • echipajul Raul Badiu - Rareș Fetean: locul I în Cupa Dacia şi Clasa R5
 • echipajul Cristi Dolofan - Petre Tobă: locul V în clasamentul general şi locul IV în Clasa RC2
 • echipajul Eugen Caragui - Robert Patrick Fus: locul IV în  Clasa RC4
 • echipajul Bogdan Năstase - Delia Năstase: locul IV la Clasa NAT11 
 • echipajul Dorin Banciu - Ioana Stan: locul III în  Clasa NAT11

 

 

Felicitări echipei DTO Rally Team!

           

Succes  în sezonul 2021 a Campionatului Naţional de Raliuri!

           

CATENA susţine campionii!

 

Text: Oana Georgescu

Foto: RallyPhoto.ro

 Cuvinte cheie
Campionatul National de Raliuri Betano 2020, DTO Rally Team, Raliul Moldovei, Raliul Argesului Catena, Raliul Iasiului, Transilvania Rally, Cristi Dolofan – Petre Toba, raul Badiu – Rare? Fetean, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.