Shakedown la Raliul Iașiului

Deschide videoclipul

Cele mai așteptate probe speciale – eveniment, programate special pentru echipaje, team-uri și mai ales pentru fani, sunt celebrele ”shakedown”-uri desfășurate pe cele mai spectaculoase trasee. 

La Raliul Iașiului, a VIII-a etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2021 s-au aliniat 77 de echipaje. Avea să fie o ediție, a 37-a, îndoliată, pentru că, un accident grav și pe cât se poate de stupid, a dus la decesul pilotului Adrian Răspopa (41 de ani), marcând întreaga suflare a automobilismului românesc. Raliul Iașiului avea să fie suspendat, dar, în avanpremiera competiției, proba de shakedown de la Bârnova și apoi prima probă specială au avut loc! Totul s-a oprit în loc în timpul celei de-a doua probe speciale - PS2 Hadâmbu unde s-a petrecut tragedia.

           

Adrenalină și cai putere marca Senso TV

 

Raliul Iașiului a fost organizat de XS Motor Sport, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Cu o lungime totală de 132,10 km, ediția din acest an desfășurată pe macadam și avea programate 9 Probe Speciale care însumau 85 km cronometraţi.  Această competiție devenise celebră pentru suprafața probelor de viteză, pentru ”săritorile” care atrăgeau sute de fani, cât și pentru spectaculoasa ”superspecială” de la Râpa Galbenă. 

           

DTO Rally Team, echipa sponsorizată de Catena, a fost în formație completă în Moldova. Cele trei echipaje argeșene au participat la testele oficiale ale cursei, la prezentarea din Parcul de Service amplasat într-un cadru superb, lângă Palatul Culturii și  la startul festiv de pe pietonala Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Muncipiului Iași.

           

Celebrul Shakedown desfășurat în prologul competiției i-a avut ca și copiloți și pe reporterii Senso TV, Oana Georgescu și Florin Prodana, cei doi trăind momente și senzații de neuitat. Au avut șansa de a se afla alături de cei mai titrați piloți ai echipei, Cristian Dolofan și Eugen Cărăgui, iar pentru ei, acele minute trăite vor rămâne poate printre cele mai frumoase amintiri.  Imaginile surprinse la bordul mașinii Peugeot 208 R5 T16, Eugen Cărăgui , pilot și cu Florin Prodana, copilot sunt mai mult decât suggestive!

 

Echipajele DTO RALLY TEAM aliniate la startul Raliul Iaşului 2021 au fost reprezentate de:

  • Cristian Dolofan (pilot) şi Traian Pavel (copilot)

            Citroen C3 Rally2, Clasa RC2

  • Eugen Cărăgui (pilot) şi Robert Fus (copilot)

            Peugeot 208 R5 T16, Clasa RC2

  • Bogdan Năstase (pilot) şi Delia Năstase (copilot)

            Mitsubishi Lancer EVO IX, Clasa NAT11 

           

CATENA susține campionii!

 

Realizator: Oana Georgescu, Florin Prodana

           


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.