Mașinile de curse, tehnică, profesionalism și imaginație

Deschide videoclipul

84 de echipaje s-au prezentat la start-ul Raliului Harghitei, ajuns la cea de 29-a ediție,  cea de-a III-a etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2021 desfășurată pe provocatoarele probe speciale de asfalt de lângă Odorheiu Secuiesc. DTO Rally Team, Vicecampioana Națională susținută de Catena a concurat în formație completă cu toate cele trei echipaje: Cristi Dolofan-Traian Pavel (Citroen C3 Rally2, clasa RC2), Eugen Cărăgui-Robert Fus (Peugeot 208 R5) şi Bogdan Năstase-Mihai Căpeț (Mitsubishi Lancer EVO IX, clasa 11). Schimbările de vreme (soare, ploaie torențială, burniță) și de aderență ale traseului, cele 12 probe speciale, dificile și imprevizibile, cu 112,6 km cronometrați, i-au pus la grea încercare pe toți concurenții, dar și pe membrii echipelor tehnice, nevoiți să se adapteze din... mers.

”Echipele de mecanici, felul în care sunt pregătite mașinile de competiție, suportul tehnic, profesionalismul și dedicarea oamenilor din staff reprezintă o componentă esențială pentru un parcurs bun al fiecărui echipaj. Oricât de valoros și talentat ești ca pilot, fără un suport tehnic pe măsură, este foarte greu să faci performanță” – spunea binecunoscutul pilot George Grigorescu. Promotorul Cupei Dacia a fost alături de fiica sa Patricia, echipajul de deschidere “0”, la volanul mașinii de teste Dacia Sandero 0,9 Tce, o supermașină cu o ”electronică” nouă, cu un computer care poate fi programat și îmbunătățit și cu injectoare mai mari; astfel, motorul 0,9 cu 90 CP în versiunea de serie și 117 CP în cea pentru raliuri poate ajunge la 130 CP.

 

De remarcat și faptul că, pe lângă echipajele care evoluează sub culorile echipei argeșene, DTO Rally a dezvoltat şi zona de Rally Rent&Service, un domeniu în care echipa a pus bazele unor colaborări de succes şi de lungă durată cu piloți și cu mașini.

           

Pentru acest sezon, două echipaje (Adrian Grigore-Emilia Olteanu, Grupa N, clasa RC2N și Costi Tudose-Eduard Rogozan, Clasa Debutanți, Cupa Dacia) au apelat la profesioniștii argeșeni pentru închirierea, pregătirea și revizuirea mașinilor de concurs în garajele DTO Rally. Rezultatele nu au întârziat să apară, mașinile de concurs (Mitsubishi-ul Lancer EVO 9, respectiv Dacia Sandero) s-au comportat exemplar, iar echipajele au urcat pe podium. Toți se bezează pe asistența tehnică și logistică, dar și pe suportul și experiența tehnicienilor şi staff-ului echipei.

           

”Această continuitate ne face să credem că serviciile pe care le oferim sunt unele de top pentru motorsportul românesc, iar faptul că mașinile nu au suferit niciun abandon tehnic nu a fost o întâmplare” – a declarat Traian Pavel, managerul DTO Rally.

           

„Titlul de vicecampion național obținut sezonul trecut alături de Andrei Papa se datorează și echipei DTO Rally. Au pregătit exemplar mașina, iar asta ne-a dat încredere la fiecare etapă. Între noi există prietenie și încredere, dar și profesionalism, pasiune și implicare, drept pentruc are totul funcționează foarte bine și în acest sezon”.

           

Costi Tudose, tânărul pilot debutant în Campionatul Național de Raliuri a reuşit în etapa de la Braşov două performanţe remarcabile: locul I la categoria Debutanţi în Cupa Dacia şi Locul III la categoria Debutanţi în Clasamentul General.

             

În 2021, grupul Fildas-Catena este alături de echipajele DTO Rally Team care continuă lupta pentru titlul suprem în Campionatul Național de Raliuri la Raliurile Clujului, Argeșului, Raliul, Sibiului, Iașului, Maramureșului și Bucovinei.

           

CATENA susține campionii!

           

Realizator: Oana Georgescu, Florin Prodana

           

Foto: Sabina Ghiormescu, RallyPhoto.roCuvinte cheie
DTO Rally Team, Campionatul Na?ional de Raliuri Betano 2021, Raliul Perla Harghitei 2021, Cristi Dolofan–Traian Pavel, Eugen Caragui - Robert Fus, Bogdan Nastase–Mihai Capet, George Grigorescu, Adrian Grigore -Emilia Olteanu, Costi Tudose-Eduard Rogozan, Cupa Dacia, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.