”Destine ca-n filme”, pentru a doua oară, de pe ecran pe hârtie

Deschide videoclipul

La exact cinci ani de la apariţia primului volum ”Destine ca-n filme”, Iuliana Marciuc şi Oana Georgescu (realizator Senso TV) au lansat o nouă ediţie a cărţii cu acelaşi nume în cadrul unui eveniment găzduit pe scena de Teatru TV din Grădina Televiziunii Române, producătorul emisiunii care a inspirat apariţia celor două volume. Autoarele au transpus în poveste, 28 de subiecte fascinante selectate din seria de emisiuni de succes din perioada 2015 – 2019, cu o atentă documentare, actualizări şi informaţii noi despre fiecare personaj în parte.

„Ideea unui nou volum a venit firesc, pentru că emisiunea Destine ca-n filme, un proiect superb, început în urmă cu şapte ani, continuă să transmită poveşti de viaţă, care mai de care mai interesante şi captivante, cu eroi adevăraţi, oricând modele pentru mine şi pentru voi. Am învăţat enorm de la toţi cei pe care, de-a lungul acestor ani, i-am intervievat. Pe o parte dintre ei îi veţi reîntâlni în paginile acestei cărţi. Şi dacă la momentul transmisiei pe TVR 2 aţi ratat povestea, acum iată aveţi ocazia să o retrăiţi. Vă doresc lectură plăcută şi vă mulţumesc pentru dragostea cu care mă primiţi, de 30 de ani, în casele dumneavoastră!” – a spus Iuliana Marciuc, realizatoarea și prezentatoarea acestei emisiuni de succes a TVR2, cu o carieră de trei decenii în Televiziunea Română

           

De șapte ani, poveştile unor oameni obişnuiţi aflați în împrejurări neobişnuite, adevăraţi eroi care au trăit, cu voie sau fără voie, experienţe incredibile, desprinse parcă din scenariile unor producţii cinematografice sunt urmărite cu interes de telespectatori prin intermediul emisiunii „Destine ca-n filme”, difuzată în prime time, pe TVR 2.

           

           

O emisiune de succes transpusă într-o carte captivantă

 

           

„Am aceleași sentimente pe care le-am avut când am scris prefața la această carte. De bucurie de a fi colegă cu Iuliana, una dintre cele două autoare, și de mândrie de a fi managerul canalului unde se difuzează și performează emisiunea care face obiectul cărții. Este, de asemenea, o celebrare a prieteniei noastre și, chiar mai presus de asta, un semn de apreciere și recunoaștere a jurnalismului educat aici, în televiziunea publică”, a declarat Carla Tompea, Director Programe şi Director TVR 2.

           

Alături de autoare au fost prezenți Doina Gradea, Preşedinte - Director General TVR, echipa emisiunii „Destine ca-n filme”, reprezentanți ai editurii ”Neverland” (Grupul Editorial ”Universul Juridic”, director Nicolae Cîrstea), dar şi majoritatea protagoniştilor cărţii şi ai emisiunii – vedete şi oameni obişnuiţi cu poveşti de viaţă deosebite: Chris Simion Mercurian, regizorul Ioan Cărmăzan, Irina Alionte, Marcello Battaglia și Adina Sima, Adelina Toncean, actrița Crina Linţă, Chef Nicolai Tand, dr. Teodor Vasile, dr. Marek Vâlcu, celebrul cafegiu Gheorghe Florescu, Silviu Radu, dr. Radu Zamfir şi magicianul Ştefan Simion.

           

”Am transpus în povești subiecte impresionante, cu actualizări, informații și cu o documentare atentă” – a menționat Oana Georgescu. ”<> este o emisiune despre oameni obișnuiți, dar și despre vedete, aflate la un moment dat în situații limită, neobișnuite, de multe ori puse în fața unui destin aproape implacabil. Marele lor merit este acela că ei sunt învingătorii în fața destinului, prin determinare, voință, luptă pentru supraviețuire, tărie de caracter, credință și implicare! Într-o astfel de carte, textul trebuie să suplinească imaginea video, ilustrația, decorul și interviul propriu-zis cu protagonistul emisiunii; cititorul trebuie introdus în atmosfera locului filmării, apoi trebuie să îi faci cunoștință cu personajul și să redai în scris cât mai corect și natural acele momente sau situații la care face referire subiectul emisiunii. Nu a fost deloc simplu să evoc acum personalitatea marii actrițe Stela Popescu, invitată în toamna lui 2016 să povestească despre <>, cu un an înainte de a ne părăsi pentru totdeauna...”.

           

Iată care sunt cele 28 de personaje ale acestei cărți și poveștile lor de viață captivante: Irina Alionte – ”Modelatoarea de destine”, Iosif Balog – ”Iadul din care te scapă doar Destinul” , Marcello Battaglia – ”Un sicilian la Piteşti”, Ioan Cărmăzan – ”Despre filme şi porumbei”, Gabriel Ciobotaru – ”Singur pe lume”, Florin Covaci – ”Lumina din întuneric”, Alexandru Culcea – ”Destinul unui om de afaceri”, Elena Dinu – ”Îngerii pe pământ”, Mirel Dolofan – ”Curcubeul de la MagiCAMP”, Mirel Dumitru – ”Voinţă la puterea a doua”,  Gheorghe Florescu – ”Cafeaua, leacul din ceaşcă”, Vladimir Găitan – ”Actorul şi moartea”, Chef Joseph Hadad – ”Sarea şi piperul lui Joseph”,  Wanlov The Kubolor – ”Desculţ prin viaţă”,  Sanda Ladoși – ”De la scenă la arena”, Ioana Nitobe Lee – ”Prinţesa japoneză”,  Crian Lință – ”Destinul său a fost, până la urmă, teatrul”, Chris Simion Mercurian – ”De vorbă cu moartea”, Părintele Pavel (Alexandru) Mincă – ”Doctorul fără de arginţi”, Tudor Necula – ”Nu există nu pot”,  Costel Pârnău – ”O viaţă de chin, un alt DESTIN… ”,  Stela Popescu – ”Amintiri din exil”,  Cristiana „Mongol” Stancu – ”Îngerul din ring”, Chef Nicolai Tand – ”Prinţ şi cerşetor”, Dr. Teodor  Vasile – ”India, dragostea mea”,  Dr. Marek Vâlcu – ”Frumuseţe pe muchie de cuţit”,  Marina Voica – ”Dacă nu venea Revoluţia, muream de foame” și Nadine Voindrouh – ”Vedeta din orfelinat”.

 

Text: Oana Georgescu

Foto: Ioana Chiriță ȘI Dragoș Constantin Cuvinte cheie
lansare carte Destine ca-n filme volumul 2, Iuliana Marciuc, Destine ca-n filme, TVR2, Grupul Editorial Universul Juridic, editura Neverland, Ioan C?rm?zan, Chris Simion Mercurian, Chef Nicolai Tand, Gheorghe Florescu, Crina Lin??, dr. Marek Vâlcu, Tonica by Catena,  farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.