Premierele de la Cannes, outdoor, online și drive-in a Bucarest!

Deschide videoclipul

Ediție de pandemie, ediție de colecție pentru că e un an cel puțin special sau o ediție warm-up pentru festivalul care se va relua ulterior în cinematografe, așa cum ne-am obișnuit de unsprezece ediții încoace.

Și totuși, echipa lui Cristian Mungiu, directorul festivalului, a reușit să ofere publicului ultimele filme de la Cannes în premieră și în exclusivitate și anul acesta. Cu sprijinul Catena, ca în fiecare an!

 

Locații outdoor și drive-in

 

La Fabrica de Bere Grivița au fost proiectate deja trei filme. În paralel Grădina Cărturești-Verona găzduiește proiecții în fiecare seară de festival. Amatorii de drive-in au la dispoziție Snagov Park și ecranul proiectat pe verdele pădurii din apropierea Bucureștiului.

 

Actrița Ioana Flora e anul acesta ambsadoarea  Festivalului Les Films de Cannes a Bucarest. Ne-a împărtășit câteva informații în premieră despre filmele din festival, pe care le-a văzut deja și se bucură împreună cu noi că și anul acesta avem parte de acest festival.

 

Comedii negre și filme de artă

Selecția de filme e variată, cu două comedii franțuzești, o comedie neagră daneză în regia lui Thomas Vinterberg, un portret de autor Naomi Kawase și ultimul ei film de anul acesta, True Mothers, precum și The Truth, din 2019, cu Ethan Hawke, Juliette Binoche și Catherine Deneuve. Un film scris și regizat de Hirokazu Kore-eda.

 

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

 

Ediția a 11-a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din România

 

Text: Mihaela Moldoveanu


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.