CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei

4403 vizualizariDeschide videoclipul

Raliul Perla Harghitei 2018, a cincea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2018 a insemnat o noua provocare pentru echipajele DTO Tellur Rally Team sponsorizate de CATENA! A fost si un bun prilej pentru Vali Porcisteanu si colegul sau, Dan Dobre, pentru a-si dovedi valoarea in ciuda ghinioanelor care s-au tinut lant si a problemelor tehnice aparute de la inceput. Pe Proba Speciala 1 (PS1) au decis schimbarea rotii, pentru a evita povestea nefericita de la Raliul Brasovului, unde au ezitat sa se opreasca pe proba si au avariat masina. I-a costat peste trei minute pierdute, pozitia castigata, plus iesirea din ritm pe urmatoarea speciala. Lucrurile au revenit la normal pe Superspeciala care a pus capat zilei intai, mai putin faptul ca au fortat la ultimul giratoriu, masina a subvirat, iar cele cateva zecimi pierdute au fost suficiente pentru a rata succesul.


CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei CATENA si DTO Tellur Rally Team la Raliul Harghitei

...cu podiumuri la toate clasele!

     In a doua zi, chiar daca aveau in fata un numar redus de kilometri de proba, un handicap in tentativa de a salva total cursa, Vali si Dan au crescut ‚permanent ritmul, au obtinut si un scratch, iar pe Power Stage au obtinut bonusul aferent locului 3 si au reusit un timp care le-a permis sa prinda podiumul la Clasa 2 si locul 4 in ierarhia FIA. „O intrecere in care am fost obligati sa ne reamintim, din pacate, de episodul de la Sibiu. Am scos maximum posibil si ma bucur pentru ritmul avut pe asfalt, evident superior celui de la Brasov si Cluj, semn ca ne-am imprietenit cu noua masina si pe asfalt. Cred, si sper, ca acesta sa fie raliul nostru << N-1 >> din acest an. Asteptam etapa de la Iasi pentru a creste ritmul avut la Raliul Moldovei”, a declarat, la final, Vali Porcisteanu. Pana la runda din septembrie, Vali va lua startul la Trofeul Sinaia, etapa contand pentru Campionatul National de Viteza in Coasta. „Nu puteam rata editia din acest an, mai ales ca este cea cu numarul 10 din istoria competitiei. Evident, imi propun sa fac spectacol la volanul unui vechi... prieten, Mitsubishi Lancer Evo” - a spus pilotul.

La Clasa 3, Cristian Dolofan si Mihai Sandu au probat ca au depasit dezamagirile abandonului de la Arad si problemelor tehnice de la Bacau, izbutind sa-si treaca in cont victoria. „Un succes important pentru moral, dar si din perspectiva punctelor de care avem nevoie in tentativa noastra de a obtine prima pozitie la Clasa si la finalul anului” - a declarat Cristi. Raul Badiu a continuat seria rezultatelor pozitive impunandu-se la Cupa Suzuki si obtinand o clasare pe pozitia secunda in competitia masinilor cu doua roti motrice fata. Bogdan Nastase, care l-a avut in dreapta de aceasta data pe vechiul sau prieten Alex Popidan, a bifat un loc 2 la Clasa 11. Eugen Caragui s-a impus in competitia debutantilor Cupei Dacia, iar sperantele sale se indreapta tot catre Trofeul Sinaia, competitie la care va lua startul cu un Peugeot 208 R2. Prezenta la start face parte din programul de pregatire pentru sezonul 2019. Celalalt echipaj debutant, avandu-o la volan pe Ramona Rusu, a avut parte de o iesire in decor pe proba speciala Lueta. Incidentul s-a soldat cu avarierea puntii spate, in urma unui impact cu un copac, dar abandonul avea sa se consemneze doar dupa ce, din pricina distrugerii conductelor de alimentare, masina a ramas fara benzina. Evident, urmeaza acum remedierea defectiunilor si pregatirea automobilului pentru urmatoarea etapa, de la Iasi, care se va disputa pe macadam.
     
CATENA felicita echipa DTO Tellur Rally Team si ureaza succes sportivilor in campionatul care mai are programate doua etape de toamna: Iasi, pe 7 - 8 septembrie si Sibiu, pe 5 – 6 octombrie.
    
CATENA sustine campionii!

Realizator: Oana Georgescu
Editor: Nicu Pojaru
Foto: RallyZoom

 Cuvinte cheie
Tellur Rally Team 2018, Raliul Harghitei 2018, Raliul Perla Harghitei 2018, Campionatului National de Raliuri Dunlop 2018, Vali Porcisteanu, Dan Dobre, Cristian Dolofan, Mihai Sandu, Raul Badiu, Alex Popidan, Bogdan Nastase

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.