Dan Byron, ''Muzica e ca aerul. Nu pot fără!''

Deschide videoclipul

Zilele Unteatru, ediția a XI-a. Open-Air în Grădina Universitarilor. Într-o locație nouă, deși veche și binecunoscută bucureștenilor. O locație care de anul acesta poartă amprenta Asociației Unteatru. E vorba de Grădina Casei Universitarilor (Strada Arthur Verona), zona Grădina Icoanei, Strada de Vară. Știți mica grădină, abandonată de câțiva ani, pe care diferite asociații au tot încercat să o revitalizeze. Iată că Asociația Unteatru a reușit să transforme spațiul plin de buruieni, bălării și gunoaie într-un spațiu cultural atractiv și interesant. E central, e verde, e muzical, teatral, cinematografic. Aveți toate motivele să nu-l ocoliți.                            

A doua seară de festival l-a adus pe scenă pe Dan Byron, unul din prietenii și colaboratorii vechi ai proiectului Unteatru.

Relaxat și bucuros de concertul live ce urma să vină, Dan Byron ne-a împărtășit câte ceva din experiențele legate de anul trecut, de izolare și de pandemie. Ne-a mai povestit și despre muzică și ne-a dezvăluit ce ar cânta dacă ar rămâne vreodată izolat pe o insulă pustie.

 

Live e minunat dar și online a fost bine

 

Concertele online au fost o experiență cel puțin interesantă, deși aplauzele erau doar în comentarii. Dar l-au ținut aproape de public.

Muzica și meditația l-au ținut departe de anxietate și panică. A compus, a cântat, a repetat și când s-au ridicat restricțiile, s-a întors pe scenă. O experiență diferită. Chipuri acoperite de măști, distanțe peste distanțe, un schimb diferit de energie.

 

Dar vara asta e mai bine. Tot cu restricții, dar altele. Concertul live din Grădina Universitarilor a fost primit cu aplauze.  O bucurie binemeritată într-o seară de vară. De la Under Pressure la Cu capul în nori, Dan Byron ne-a amintit toate lucrurile importante. Timpul, prietenia, iubirea, ne pasă sau nu ne pasă de lume, de natură, de noi, aventura vieții, călătoria, muzica, joaca. Să ne amintim până uităm din nou...

 

Cu capul în nori

....Mai bine te joci, bagă-ţi capul in nori,

Ai nevoie de-un şoc, de un ceas de fiori...

Mai bine râzi de tot ce-i urât:

Greutăţile-s porţi atârnate de gât!

 

Țineți minte! Unteatru Open-Air, stagiunea de vară a Teatrului Unteatru, ține până la toamnă! Spațiul frumos și verde al  Casei Universitarilor, ecologizat și amenajat în parteneriat cu Universitatea din București, vă așteaptă cu muzică, teatru și film la umbra copacilor! Și cu o bere rece dacă vă e poftă.  Zilele Unteatru s-au încheiat, dar festivalul de cultură continuă! 

 

text Mihaela Moldoveanu 


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.