Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie

15079 vizualizariDeschide videoclipul

Sponsorizat de Catena, Festivalul Medieval al Cetatii Rasnov, eveniment aflat la cea de-a treia editie, s-a desfasurat in perioada 31 august – 02 septembrie 2018, pe platoul de pe Valea Cetatii de la poalele Cetatii Rasnov, avand ca scop promovarea turismului cultural prin punerea in valoare a potentialul turistic si medieval al Rasnovului si a intregii zone.


Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie Festival Medieval la Cetatea Rasnov. Intre istorie si traditie

Tema proiectului se refera la dezvoltarea turismului cultural al Orasului Rasnov, avand ca obiective specifice, valorificarea potentialului turistic si cultural al Cetatii Rasnov, valorificarea resurselor naturale si antropice din zona, promovarea produsului turistic medieval si punerea in valoare a patrimoniului  istoric al intregii zone – a mentionat George Rusu, organizatorul evenimentului care a monopolizat timp de trei zile atentia tuturor, localnici si turisti.
     

Momentul de debut al festivalului a fost marcat de intrarea delegatiei Cavalerilor de Malta in zona taberei medievale si de discursurile de bun-venit adresate de Presedintele Consiliului Judetean Brasov si de Primarul Orasului Rasnov, de pe scena amenajata in vecinatatea taberei medievale. Delegatia Cavalerilor de Malta a dat unicitate festivalului, acesta fiind singurul eveniment de acest gen, care are ca invitati ordine cavaleresti de notorietate istorica. Pe parcursul celor trei zile s-au desfasurat ateliere de manuirea sabiei, a scutului, de invatare a vestimentatiei medievale, a istoriei medievale a locului, dar si spectacole si concerte precum cele sustinute de formatiile Talisman, ADDA (Ada Alexandra Moldovan si trupa sa) si Ro-mania. 
     

Doresc sa multumesc tuturor celor implicati in organizarea festivalului, partenerilor nostri si, in primul rand, partenerului nostru principal – Catena, care a fost alaturi de noi inca de la inceput. Le multumesc inca o data si sunt convins ca acest parteneriat va continua si in editiile viitoare – a mentionat George Rusu.

 

Realizator: Mihaela Moldoveanu,  Oana Georgescu
Editor: Nicu Pojaru
Foto: Cristina Ardelean si Centrul European SintesisCuvinte cheie
Cetatea Rasnov, Festivalul Medieval al Cetatii Rasnov, Talisman, ADDA, Ro-mania, Centrul European Sintesis, Tonica by Catena, farmacia Catena

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.