CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, oamenii vor să zâmbească

Deschide videoclipul

La Teatrul de Vară Herăstrău a debutat Stagiunea Estivală 2020 a Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” cu premiera spectacolului ”CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!” de Vasile Muraru și Valentina Fătu. A fost ocazia mult-așteptată pentru marele public dornic să îi revadă, să îi admire și să îi aplaude din nou pe artiștii Teatrului Tănase!

”Am gândit această premieră, ca un spectacol adaptat tuturor condițiilor și măsurilor impuse de autorități pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus și a desfăşurării activităţilor Vasile Muraru. ”Pe scenă și în culise, pentru artiști și personalul tehnic, dar și în incinta grădinii de vară, pentru spectatori, vom respecta toate măsurile de protecție și distanțare socială. Titlul, regia, scenografia, coregrafia și distribuția spectacolului au fost gândite special astfel încât să respectăm regulile esențiale pentru protecția artiștilor și a personalului tehnic. Avem trei variante de distribuție, dar nu vor lipsi baletul și orchestra Teatrului”.

           

Toți artiștii Teatrului au avut ocazia să evolueze în diferite formule ale aceluiași spectacol, pe scena celei mai mari și mai moderne grădini de vară din țară. Din păcate însă, deși Teatrul de Vară Herăstrău are o capacitate de aproape 2.400 de locuri, acesta poate fi ocupat, la fiecare reprezentație, doar până la maxim 500 de locuri, așa cum prevede regulamentul impus de starea de alertă.

           

Din prima distribuție fac parte VASILE MURARU şi VALENTINA FĂTU, BIANCA SÂRBU ROMANESCU, MIRUNA BIRĂU, DANIELA TĂNASE, RADU GHENCEA, TATIANA FECIORU (artist acrobat), ROBERT EMANUEL, din a doua, ALEXANDRU ARȘINEL, LILIANA MOCANU, ANA MARIA DONOSA, ALIN GHEORGHIȘAN, DIANA RADU, RALUCA GUSLICOV, ALEXANDRA PENCIU, iar în spectacolul la care a fost prezentă echipa SENSO TV evoluează ADRIAN ENACHE, MIRELA VAIDA, ALEXANDRU LULESCU, NAE ALEXANDRU și CRISTIAN SIMION, OANA GHIOCA, MONALISA BASARAB, ALEXANDRA PENCIU.

           

Scenografia spectacolului este semnată de Francesca Cioancă și Ana Iulia Popov, coregrafia de Cornel Popovici (asistent Edy Chirițescu), iar conducerea muzicală, de compozitorul Dan DIMITRIU, dirijorul Orchestrei Teatrului Tănase.

           

Vor urma alte spectacole și în septembrie, Teatrul Tăanse fiind invitat la Festivalul ”Bucurestii lui Caragiale” care se va desfasura în Parcu Cismigiu.

  

La începutul lui iulie s-au implinit 101 ani de la deschiderea oficială, pentru public a Teatrului ”Cărăbuș”, pe 2 iulie 1919, cu premiera spectacolului de Revistă “Pisică pe orez”, în care marele actor Constantin Tănase a interpretat cupletul “Cotoiul e pe varză, pisica-i pe orez”. Actualul Teatru de Revistă ”Constantin Tănase”, instituție publică de cultură a Primăriei Capitalei s-a născut însă ceva mai devreme, pe 23 mai 1919, atunci când, pe strada Academiei, era pusă piatra de temelie a Grădinii “Cărăbuș”.  Atunci, actorul Constantin Mărculescu de la Teatrul Național, a desfășurat un pergament de pe care a citit versurile scrise de George Ranetti: "Se-întemeiază Templul Comediei / Și-or pune-ntâia piatră a temeliei / Tănase, care-i un vestit ghiduș / Cu nasu-i lung, de-aici și pan-la Huși / Și Grigorescu, negru ca un tuș… / De ce-l numiși tu Teatru “Cărăbuș” / O, nasule-arhitect care-l făcuși? / Eu nu pricep – da-i treaba meseriei / Iar eu-s doar grămăticul trepăduș / Ce-așterne azi pe luciul hârtiei / Mai alb ca florile de corcoduș / O slovă ce-i menită veșniciei!".  Apoi, acel papirus a fost introdus într-o sticlă goală de șampanie care a fost îngropată la temelia scenei.  Din acel moment, marea majoritate a marilor actori, soliști vocali, dansatori, balerini, instrumentiști, textieri, compozitori, scenografi, coregrafi și regizori și-au legat numele și cariera de scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, reușind să păstreze și să ducă mai departe tradiția, spiritul și faima acestuia. Și, dacă tot ne-am înors în timp, vă amintim că primul spectacol de Revistã s-a jucat pe 19 noiembrie 1872, pe scena Teatrului Bossel, aflatã pe Calea Victoriei; a avut loc reprezentaţia spectacolului ”Apele de la Văcărești”, o „comedie vodevilã în 3 acte” de Matei Millo (a fãcut ca artist, parte din distribuţie), pe muzica lui Alexandru Flechtenmacher.

 

Realizator: Mihaela Moldoveanu, Oana GeorgescuCuvinte cheie
Teatrul Tanase, Teatrul de Vara Herastrau, Stagiunea Estivala, CU MASCA sau FARA MASCA, OAMENII VOR SA ZÂMBEASCA, Alexandru Arsinel, Vasile Muraru, Valentina FAtu, Adrian Enache, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.