”Arta de a trai constient” - eveniment din campania nationala „Te asteptam in librarie!”

2851 vizualizari

Editura Herald si Libraria Carturesti Verona (Str.Pictor Arthur Verona nr.13-15) organizeaza marti 24 octombrie 2017, de la ora 18.30 evenimentul ”Arta de a trai constient”, eveniment ce se va desfasura in cadrul campaniei nationale „Te asteptam in librarie!” 


”Arta de a trai constient” - eveniment din campania nationala „Te asteptam in librarie!” ”Arta de a trai constient” - eveniment din campania nationala „Te asteptam in librarie!” ”Arta de a trai constient” - eveniment din campania nationala „Te asteptam in librarie!” ”Arta de a trai constient” - eveniment din campania nationala „Te asteptam in librarie!” ”Arta de a trai constient” - eveniment din campania nationala „Te asteptam in librarie!”

Ce inseamna sa fii mindful? Suntem cu adevarat prezenti in viata noastra?
 
”Poate ca din cand in cand avem nevoie doar de mici memento-uri, care sa ne reaminteasca faptul ca suntem deja demni, valorosi, merituosi” – mentioneaza Sorin Lucaci, Events Coordinator, Editura Herald. ”Uneori nu ne simtim astfel, iar acest lucru este din cauza ranilor si a cicatricilor pe care le avem din trecut, sau din cauza incertitudinii legate de viitor. Este indoielnic ca am ajuns de unii singuri sa ne simtim lipsiti de merite. Am fost „ajutati" sa ne simtim nevrednici. Am fost invatati intr-o mie de feluri, atunci cand eram mici, si ne-am invatat foarte bine lectiile”.
 
Discutiile se vor purta pe marginea titlurilor ”Mindfulness zi de zi” de Jon Kabat Zinn,  ”Mindfulness. 8 pasi catre fericire”, de Bhante Gunaratana, ”Mindfulness pentru profesori” de Patricia A. Jennings si ”Cum gatim realitatea” de Daniela Andreescu, alaturi de invitatii Daniela Andreescu (formator in managementul comunicarii si relatiilor interpersonale, trainer, coach), Matei Georgescu (profesor universitar, psihanalist, psihoterapeut), Mihai Popa Radu (fondator Mindfulness Institute) si Andreea Neagu (psiholog, psihoterapeut), specialisti care vor impartasi publicului prezent notiuni din mindfulness si despre cum putem aplica acest concept in viata noastra de zi cu zi. Astfel, prin intermediul titlurilor din colectia ”Mindfulness”, se va vorbi despre atentia constienta, despre ce inseamna sa fim cu adevarat prezenti in viata noastra, despre arta de a trai constient

”Pentru a ne permite noua insine sa fim cu adevarat in contact cu locul si cu situatia in care ne aflam deja, trebuie sa „punem pe pauza” experienta noastra un timp indeajuns de lung pentru a-i permite momentului prezent sa ne patrunda si sa ajungem sa-l cunoastem si sa-l intelegem mai bine. Numai atunci vom putea accepta adevarul acestui moment al vietii noastre, vom putea invata din el si vom continua sa mergem mai departe” - Jon Kabat-Zinn, ”Mindfulness zi de zi”

Colectia „Mindfulness” a Editurii Herald este conceputa pentru a sprijini omul modern, punandu-i la dispozitie instrumente spirituale si practice pentru a depasi provocarile acestei vieti urbane agitate, care sta in permanenta sub semnul stresului. Invatand sa aplice principiile practicii mindfulness in diverse domenii ale existentei (la scoala, la job, in relatiile interpersonale), cititorii isi pot gestiona trairile in moduri mai eficiente si se vor bucura de un stil de viata imbunatatit. 

 Iata o prezentare succinta a volumelor supuse dezbaterii:

 ”Mindfulness zi de zi” de Jon Kabat Zinn: Pentru a ne permite noua intine sa fim cu adevarat in contact cu locul in care ne aflam deja si cu situatia in care ne aflam deja, indiferent care sunt acestea, trebuie sa €„punem pe pauza”€ experienta noastra un timp indeajuns de lung pentru a-i permite momentului prezent sa ne patrunda, suficient de lunga incat sa putem simti cu adevarat momentul prezent, sa-l vedem in deplinatatea sa, sa fim constienti de el si, prin urmare, sa ajungem sa-l cunoastem si sa-l intelegem mai bine. Numai atunci vom putea accepta adevarul acestui moment al vietii noastre, vom putea invata din el si vom continua sa mergem mai departe.
 
”Mindfulness. 8 pasi catre fericire” de Bhante Gunaratana: In stilul sau clasic si captivant, Bhante Gunaratana analizeaza amanuntit Nobila Cale Octupla, cea mai profunda invatatura a lui Buddha referitoare la curmarea suferintei. Prin sfaturi punctuale si usor de inteles, Mindfulness: 8 pati catre fericire pune la dispozitia cititorilor metode iscusite de a gestiona furia, de a trai in mod corect, de a cultiva prietenia plina de iubire si de a depati obstacolele mintale care apar in calea adevaratei fericiri.

”Mindfulness pentru profesori - Cum sa obtii armonie si productivitate in clasa” de Patricia A. Jennings: In volumul de fata aflam cum putem pune atentia deplina si grija plina de iubire in slujba invatamantului, pentru a readuce in salile de clasa armonia si placerea de a invata. Autoarea nu sustine ca este o sarcina usoara, dar, punand consecvent in practica metodele si exercitiile prezentate in cartea Mindfulness pentru profesori, profesorii vor putea observa propria reactivitate emotionala si vor invata sa fie mai atenti la modul in care mediul din sala de clasa si alte elemente pot influenta in sens negativ sau pozitiv atitudinea si starea emotionala ale elevilor.

 ”Cum gatim realitatea - - Retetar de spiritualitate pentru oameni sceptici” de Daniela Andreescu: Cartea va invita la o incursiune in „bucataria vietii”. In acest „retetar” veti gasi descrise multe dintre felurile in care ne intalnim cu realitatea: modele pe care le urmam, scopuri si dorinte care ne atrag, preocuparea pentru alegeri si incredere, pentru stres si fericire, aspiratia catre spiritualitate. Alaturi de reflectii si de meditatii, veti descoperi aici exercitii practice care favorizeaza cunoasterea de sine si schimbarea pozitiva. Prin gandire critica, dar si prin jocurile imaginatiei cartea indruma cresterea personala, buna convietuire cu sine si cu cei din jur si, poate in primul rand, indeamna la recunoasterea libertatii

Prin sloganul „Carti deschise pentru minti deschise“, Editura Herald isi doreste sa puna in prim-plan rolul c.rucial pe care cartile il joaca in educatia non-formala si in demersul individual de imbunatatire a propriei vieti. Campania „Te asteptam in librarie” este un demers cultural menit sa evidentieze atat importanta librariilor ca spatiu cultural activ in viata comunitatilor din care fac parte, cat si a librarului care ii poate facilita cititorului o alta experienta in interactiunea cu universul cartilor. 

SENSO TV este Partener Media al evenimentului si al campaniei ”Te asteptam in librarie”


ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.