AOAR coordoneaza activitatea Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei

857 vizualizari

Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) va coordona activitatea Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR).


AOAR coordoneaza activitatea Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei AOAR coordoneaza activitatea Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei AOAR coordoneaza activitatea Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei AOAR coordoneaza activitatea Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei

Recent, acasta a transmis un comunicat de presa cu privire la "Ordonanta de Urgenta nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedura Penala".

Astfel, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) isi exprima ingrijorarea cu privire la masurile adoptate recent de Guvernul Romaniei prin intermediul Ordonantei de Urgenta nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedura Penala. Modul netransparent de adoptare a Ordonantei de Urgenta si efectele masurilor cuprinse in prevederile textului de Ordonanta sunt de natura a aduce atingere principiilor de buna guvernanta, stabilitate si predictibilitate a procesului de legiferare.
     
Prevederile Ordonantei de Urgenta cuprind masuri care afecteaza progresul inregistrat de Romania in domeniul combaterii coruptiei. Reactiile reprezentantilor Comisiei Europene cu privire la impactul prevederilor Ordonantei de Urgenta recent aprobate releva potentialele efecte negative asupra rapoartelor de evaluare ale Romaniei din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) si totodata, transmit un semnal de neincredere cu privire la respectarea valorilor si principiilor europene.
     
CDR subliniaza ca actiunile recente ale Guvernului Romaniei si, mai ales, procedura de adoptare a noilor reglementari, fara consultare reala si cu nerespectarea principiilor transparentei decizionale si predictibilitatii legislative sunt de natura a  diminua semnificativ increderea, atat a antreprenorilor locali, cat si a investitorilor straini in stabilitatea cadrului legislativ si angajamentul Guvernului de a continua lupta anticoruptie. ”CDR isi exprima speranta ca noul guvern va identifica mecanismele si masurile care vor conduce la restabilirea increderii in dorinta si capacitatea executivului de a sprijini lupta anticoruptie si totodata, de a asigura transparenta decizionala si predictibilitate pentru cetateni si mediul de afaceri, in beneficiul Romaniei. Punctele de vedere exprimate de CDR se inscriu in misiunea sa de a sustine si dezvolta un mediu de afaceri predictibil, functional si atractiv, care sa contribuie la dezvoltarea economica sustenabila si la cresterea competitivitatii tarii”.
 

Despre Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei


Coalitia este o initiativa privata, apolitica, construita ca un acord de colaborare prin participarea colectiva a  membrilor sai. Membrii Coalitiei contribuie voluntar cu resursele si expertiza necesara formularii unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Coalitia reuneste in total 45 de organizatii sau membrii asociati. Scopul CDR i este de a oferi o baza coerenta pentru consultare cu Guvernul si alte institutii publice pe teme care au impact asupra climatului economic si de afaceri din Romania.
     
Coordonarea Coalitiei este asigurata de un Consiliu Director format din Presedintii si Vicepresedintii Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Camerei de Comert Americane in Romania, (AmCham), Camerei de Comert Franceze in Romania (CCIFER), Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK), Consiliul Investitorilor Straini (FIC) si Romanian Business Leaders (RBL).ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.