AIFF.4 prezintă filme sub stele și invitați pe calea undelor

Deschide videoclipul

Festival sub cerul înstelat

E a patra ediție a American Independent Film Festival, susținut și în acest an de Catena. E o ediție specială, cu invitați unul și unul. Întâlnirile au loc online, via Zoom sau Skype. Asta nu le face mai puțin interesante. 

 

Un masterclass de marcă ținut de Benh Zeitlin, premiat cu Oscar pentru Beasts of the southern wild și o conferință extraordinară Cinema after the pandemic cu Ryan Werner. 

 

American Independent Film Festival prezintă o selecție de producții independente americane recente, lansate în circuitul marilor festivaluri din lume precum Sundance, Cannes, New York, Tribeca, Telluride, Toronto, Veneția. 

 

Filme prezentate recent la Berlin, la Cannes și chiar la Veneția în urmă cu doar o săptămână. My Sallinger Year, Honey Boy, Wendy, ultimul film al invitatului de onoare Benh Zeitlin, Mainstream, care a câștigat la Veneția premiul Best Indie of the Year, sunt doar câteva. Festivalul aduce și locații noi, ca Deschis Gastrobar, Mercato Kultur și Snagov Park.  

 

Ediția din acest an ne-a amintit de edițiile precedente, extrem de interesante și care le-au adus bucureștenilor invitați unul și unul. Mă gândesc la prima ediție din 2017, care i-a adus pe Ethan Hawke, John C. Reilly și pe Joaquin Phoenix, the one and only, pe care îl puteți revedea aici

 

https://player.vimeo.com/video/234671436?color=f36b21&title=0&byline=0&portrait=0,  invitat la o discuție cu publicul, alături de Irina Margareta Nistor și Cristian Mungiu. 
Sau la Sebstian Stan, invitatul din 2018, pe care îl puteți revedea aici. 

 

https://player.vimeo.com/video/267751109?color=f36b21&title=0&byline=0&portrait=0

 

Text: Mihaela Moldoveanu

 


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.