Două locuri I pentru Cristi Dolofan, pilotul DTO Rally Team, la finala Campionatului Naţional de Super Rally 2021

Deschide videoclipul

La ultima etapă a Campionatului Național de Super Rally Powered by Superbet 2021, DTO Rally Team, echipă sponsorizată de Catena a fost reprezentată de pilotul Cristi Dolofan. Competiția s-a desfăşurat la Bucureşti, pe Șoseaua Kiseleff, între Parcul Pieței Libere și Arcul de Triumf.

A fost și o ocazie pentru Cristi Dolofan de a-și testa forțele și mașina pentru Raliul Bucovinei, ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri. La bordul mașinii sale de curse, un Citroen C3 Rally2, Cristi Dolofan a reușit, după mai multe manșe succesive de calificări pe circuit și lupta continuuă cu superbolizi precum monoposturi sau modele Porsche, Ferrari, Subaru sau Audi să se califice în marea finală, alături de alți 11 concurenți, din cei 40 de piloți înscriși la start. Primii 12 piloți au evoluat în alte trei manșe, în urma cărora a fost desemnat învingătorul etapei și campionul ediției 2021 a Super Rally. În finală s-au calificat Jerome France (Nova Proto), Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5), Aurelian Andronache (Speed Car GT), Cristian Dolofan (Citroen C3 Rally2), Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer Evo VII), Ricardo Tarabelli (Renault Clio), Didier Balcaen (Formula Renault), Vlad Cosma (Peugeot 208 R2), Adrian Teslovan (Mitsubishi Lancer Evo), Dragoș Dinu (Mitsubishi Lancer Evo) și Istvan Beko (Subaru Impreza).

           

Pilotul Cristi Dolofan a reușit să cucerească două locuri I la Categoria 1 și Clasa 4A și locul 4 la Clasa OPEN, o performanță extraordinară pentru pilotul echipei argeșene.

 

 

 Sezonul 2021 de Super Rally s-a încheiat ”en-fanfare” la București

               

Trofeul UniCredit Leasing Powered By Audi a marcat etapa finală a sezonului competițional 2021, care s-a desfășurat în Capitală. Competiția a fost organizată de ACS AMC Racing și a avut cinci etape: Mangalia, Târgu Mureș, Deva, Craiova și București. 

           

40 concurenți s-au înscris în această ultimă etapă, organizatorii fiind nevoiți să limiteze numărul acestora, mult mai mare, pentru a se încadra în programul de desfășurare a competiției.  Ca și în anii precedenți, cursa s-a desfășurat pe Șoseaua Kisselef, între Parcul Pieței Libere și Arcul de Triumf, evenimentul fiind organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

           

Clasamentele anuale nefiind definitivate, lupta pentru cel mai bun timp a fost foarte intensă și strânsă, la București urmând a se decide campionii pe clase și categorii. Campionul național en-titre la Super Rally, Costel Cășuneanu, a revenit cu încă o victorie, impunându-se în etapa finală; titlul absolut pentru acest sezon a revenit lui Jerome France,în timp ce Mihai Leu și Aurelian Andronache au completat podiumul Clasei Open final.

           

Deja campion național absolut la Super Rally, grație celor 4 victorii din acest sezon, la bordul unui monopost Formula Renault, francezul Jerome France a testat la etapa din Capitală un prototip ”Nova Pro” de ultimă generație, cu care vrea să concureze anul viitor.

           

A fost și o răsturnare de situatie la clasamentul anual al Categoriei I. Vlad Cosma a castigat un avantaj la ultima etapa a sezonului, reusind sa ocupe locul II pe cu un total de 79 puncte, urmat indeaproape de juniorul Bogdan Duma cu 76 puncte.  

           

Desi la prima etapa de la Mangalia a concurat cu un monopost din Categoria 2, castigatorul categoriei ramane detasat Mihai Leu, cu un total de 100 puncte. Vicecampion în acest an și totodată promotor al campionatului, el a pilotat pentru ultima dată modelul Ferrari 458 Challenge, sprtivul dorind să concureze din 2022 cu un model mai performant.

           

În premieră și pe podiumul final al Campionatului Național de Viteză în Coastă, Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5) a revenit și la Super Rally și a dominat încă din start calificările pe același traseu unde în 2019 se clasa pe locul II. Acesta a stabilit timpul de referință al cursei, încheind în 01:43,539. Tot el a dominat și cele trei manșe care au decis câștigătorul etapei finale, ajungând la finiș în 01:41,813, fiind cu aproape două secunde mai rapid decât France (01:43,769) și cu aproape 5 secunde decât Aurelian Andronache (01:46,516).

 

CATENA susține campionii!

 

Realizator: Oana Georgescu


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.