Spectacol total la Raliul Argeșului Catena, etapa a III-a, Campionatul Național de Raliuri 2022

Deschide videoclipul

Peste 70 de echipaje s-au aliniat la start-ul celei de-a III-a etape a Campionatului Naţional de Raliuri Betano 2022!

Raliul Argeşului Catena a devenit în timp una dintre cele mai aşteptate etape şi datorită frumuseţii şi spectaculozităţii traseului şi a probelor speciale (anul acesta lungimea toatală a fost de 130 km, cu 9 „Speciale” de senzaţie) care se desfăşoară în Piteşti şi zonele din jurul municipiului şi de lângă Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş, dar şi pe Trasfăgărăşan, lângă Barajul şi Llacul Vidraru. 

Gazde, organizatori şi competitori deopotrivă sunt ACS DTO Rally Team, echipa sponsorizată de Catena, Raliul Argeşului desfăşurându-se sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv FRAS. La start au aliniat toate trei echipaje: Cristian Dolofan (pilot) - Sebastian Itu (copilot), pe un Citroen C3 Rally2 şi Eugen Cărăgui (pilot) - Robert Fus (copilot), pe Peugeot 208 R5 T16, la Clasa RC2, iar la Clasa NAT11, au evoluat Bogdan Năstase (pilot) şi Delia Năstase (copilot), pe un Mitsubishi Lancer EVO 8.

A fost o cursă foarte disputată, dinc are nu au lipsit incidentele (o răsturnare spectaculoasă a echipajului bulgar Martin Surilov - Zdravko Zdravkov al cărui Citroen C3 Rally2 a ieșit în decor, în urma unui viraj ratat, chiar în curbă!) şi momentele inedite: un urs a fost filmat pe traseul Raliului Argeşului în timp ce muta un balot de paie, chiar pe şosea, în zona localităţii argeşene Arefu!

De altfel, organizatorii au transmis pe reţelele de socializare şi prin toate canalele media, următorul anunţ: „Atenție! Spectatorii care doresc să meargă pe Transfăgărășan, PS1 Vidraru, sunt sfătuiți să evite următoarele zone: START până la Valea cu Pești (se poate sta la Start și la Valea cu Pești, dar nu între). Km 23 (intermediar 8) – SOSIRE ( se poate sta la inter 8 sau SOSIRE, dar nu între). Aceste zone sunt frecventate de urși, în număr mult mai mare decât în anii anteriori”.

Iată care a fost palmaresul Raliul Argeșului CATENA 2022 (clasamentul general):

 

  • Locul   I: echipajul Sebastian Barbu (pilot) şi Bogdan Iancu (copilot) - Skoda Fabia Rally2 - clasa RC2
  • Locul  II: echipajul Andrei Gîrtofan (pilot) şi  Doru Vraja (copilot) - Skoda Fabia Rally2 - clasa RC2
  • Locul III: echipajul Mihai Manole (pilot) şi  Marc Banca (copilot) - Skoda Fabia Rally2 - clasa RC2

 

Anul acesta, grupul Fildas-Catena este din nou alături de DTO Rally Team înscrisă în Campionatul Național de Raliuri Betano 2022.

 

CATENA susține campionii!

 

Realizator: Oana Georgescu, Florin Prodana


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.