Moda în pandemie cu Eli Lăslean

Deschide videoclipul

Suntem aici ca să fim o mângâiere, să ajutăm…În Atelierele ELLIS am început să producem măști textile, atât de necesare în această situație dificilă prin care trecem… – scria creatoarea Eli Lăslean pe 23 martie, pe contul său de Facebook.

De la bun început a realizat ce se întâmplă, că era o nevoie disperată de măștile de protecție care nu se mai găseau, iar când toată lumea începuse să le caute cu frenezie, a creat câteva, le-a postat pe Facebook și ”așa a început nebunia”...

           

Avea pe stoc materialele folosite, polipropilenă și bumbac 100% și a început să lucreze cu croitoresele, la foc continuu, de acasă; a ajutat-o foarte mult și fiul său, Marius. ”Ne-am pomenit asaltați de tot mai multe cereri de măști, mai întâi de la cliente, prietene, cunoștințe și colaboratoare” – spunea fondatoarea brandului ELLIS, un nume de referință al modei românești care, de 30 de ani s-a impus prin eleganță, seriozitate și rafinament. ”Cererile au început să curgă de peste tot, prima mare comandă a fost de 2000 de bucăți, apoi m-am gândit nu doar să confecționez măști în atelierele mele, ci să le și personalizez prin print digital. Mai întâi cu numele ELLIS, apoi cu diverse modele și imprimeuri în funcție de ceea ce își doreau clientele”.

           

Cu sloganul ”Personalizează-ți masca! Fii original!” a apărut un nou brand, ”Print Boutique by Ellis”. Eli Lăslean a început să confecționeze în paralel și combinezoane de protecție de calitate, care s-au dovedit foarte rezistente și pentru care au avut numeroase cereri.

           

Casa de Modă ELLIS se adresa segmentului de ceremonie, cocktail și nunți, dar pandemia a pus-o în imposibilitatea de a mai vinde sau crea astfel de ținute. ”Practic, s-a deschis o nouă piață de desfacere, cea a măștilor și a combineazoanelor de protecție pentru care am confecționat sute, apoi mii și zeci de mii de bucăți, o piață care a înlocuit într-un timp extrem de scurt comenzile pentru rochii de ocazie, rochii de mireasă și ținute elegante”.

 

Masca, must-have-ul oricărei ținute

                 

Eli Lăslean avea să profite de relaxarea din vară, creând ținute casual pentru sezonul estival pentru care a propus colecții cu ”buline și dungi„, preferatele sale și a creat rochii pentru mirese, cu măști asortate.

           

”Noi, creatorii de modă vorbim acum, despre sezonul toamnă - iarnă 2020 care a sosit odată cu forța virusului și ne gândim din nou la măști de protecție” – ne mărturisea Elii Lăslean. ”A trebuit să ne adaptăm vremurilor în care trăim și interdecțiilor de tot felul care ne-au schimbat viața pur și simplu. De pildă, fiecărei ținute pe care o propun anul acesta îi asortez și măști personalizate, accesorii must-have pe care, iată, suntem obligați să le purtăm tot timpul”.

           

Noua colecție este alcătuită din ținute lejere, smart-casual, cu linii ușor masculine. Designerul nu a renunțat nici la micile serii de haute-couture și pret-a-porter, iar ”vedetele” sunt mantoul, capele și pelerinele. Ținutele casual cu pantalon și hanorac, asortate cu fermoare și glugă și în care au fost incluse inserțuri din catifea, materialul său preferat, dau eleganță, nonșalanță și lejeritate celor care le poartă, indiferent de vârstă.

 

”Moda în pandemie e tristă”...

           

”Sport-elegant este, după mine, moda care se potrivește acum femeii active, care are o carieră și aleargă de dimineața până seara, făcând slalom prin programul încărcat al unei zile obișnuite” – spune creatoarea. ”Sunt multe femei care sunt nevoie să rămână acasă, unde își împart timpul între telemuncă, lecțiile online ale copiilor și treburile casnice. Este însă foarte important ca noi, femeile, să rămânem active și să încercăm să depășim toate problemele și neajunsurile care apar în această perioadă atât de dificilă și complicată în care femeia trebuie să fie cea care asigură în primul rând echilibru propriei sale existențe. Chiar dacă nu mai avem unde să ieșim, nu mai putem să petrecem, să mergem la evenimente, la gale, la teatru sau la spectacole, deși nu ne mai întâlnim nici măcar cu prieteni și nu mai avem unde să purtăm ținute elegante, să ne machiem sau să ne rujăm, nu trebuie să ne lăsăm copleșite de tristețe, de plictiseală și de deznădejde”.

           

În acest an, creatorii de modă nu și-au mai prezentat colecțiile de sezon, nu și-au mai permis să țină magazine și show-room-uri deschise, nu au mai avut comenzi și au trebuit să vândă online și să se adapteze rapid și eficient schimbărilor majore, măsurilor luate și vremurilor atât de dificile. ”Trebuie să ne păstrăm feminitatea, să ne îngrijim și să arătăm bine pentru noi și pentru cei din jur, astfel încât, atunci când totul va trece, să ne lăsăm redescoperite și să fim surse de energie și entuziasm” – a concluzionat Eli Lăslean, inițiatoarea memorabilelor ”Gale Ellis, eleganță și fairplay”. ”Moda în pandemie e tristă!... I-a dispărut strălucirea și fastul, dar îmi place să cred că totul este trecător și că vom reveni la viața de din’nainte de pandemie”.

 

Text: Oana GeorgescuCuvinte cheie
ELLIS by Elli Laslean, moda in pandemie, colectia ELLIS toamna-iarna 2020, model Diana Mirela Balea, make-up Adriana Roxana Ispir, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.