Stafeta Romania, alcatuita din copii, a reusit traversarea inot a Canalului Manecii!

Prima stafeta din tara noastra care a reusit sa traverseze inot Canalul Manecii, sustinuta de Catena Racing Team (cel mai titrat si mai numeros club polisportiv al unei companii), reprezinta cu siguranta un rezultat sportiv de exceptie. Intitulata simbolic Romania, stafeta i-a avut in componenta pe Ana Nanau (12 ani), Andreea Albu (13 ani), Alice Perjoiu (16 ani) si Anton Zamfir (16 ani), dar si pe Paul Georgescu (40 ani) si Sergiu Deznan (26 ani), organizatorii impunand ca doi dintre membri sa fie adulti. Remarcabil, copiii au reusit sa inoate 43 de km, in 10 ore si 25 de minute, cu o temperatura a apei de 180 C!

Startul a avut loc pe 27 august 2019, la Samphire Hoe (intre Folkestone si Dover), iar sosirea a fost la Cap Gris-Nez (intre Boulogne si Calais). Cei 6 temerari au inotat de cate doua ori, intr-o ordine prestabilita: Anton Zamfir, Ana Nanau, Andreea Albu, Paul Georgescu, Sergiu Deznan si Alice Perjoiu. Daca aceasta nu ar fi fost respectata, stafeta ar fi fost descalificata. In spatele acestei performante unice se afla povestea profesorului Paul Georgescu si a acestor elevi minunati. Este un capitol dintr-o povestire numai despre ei si reprezinta dovada vie ca nimic nu este imposibil.

 

„A fost un vis frumos care a devenit, acum, realitate! In anul 2016, dupa ce am reusit sa trec Canalul Manecii, am hotarat sa alcatuiesc o stafeta formata din propriii elevi, capabili sa realizeze aceasta performanta unica pentru tara noastra. Succesul nu este intamplator, pentru ca in spatele acestei performante se afla zeci ore de antrenament si sute de kilometri inotati! Acesti copii, la varste atat de fragede, au avut ceva in comun: calitatea de a lupta si de a nu renunta niciodata! Au demonstrat ca orice este posibil, daca iti doresti cu adevarat! Dupa 10 ore si 25 de minute acesti copii au intrat in istoria traversarii Canalului Manecii, realizand, ca timp, a doua performanta a sezonului in randul stafetelor. Si acum, si de fiecare data, vreau sa le multumesc din inima ca m-au ales sa le fiu model. Si ei, dar si toti elevii mei mi-au dat energia necesara si dorinta apriga de a ma intoarce la sfarsitul acestei luni in Irlanda pentru a-mi lua revansa fata de Canalul Nordic” – a declarat campionul Paul Georgescu.

Sergiu Drezan, coleg de echipa al lui Paul Georgescu a acceptat sa faca parte din aceasta stafeta si i-a impresionat pe toti cu vointa si seriozitatea lui.

 

 Despre Paul Georgescu

Performantele sportivului roman, sustinut de Catena Racing Team, sunt impresionante. Paul Georgescu este cel mai rapid roman care a traversat in 2016 Canalul Manecii fara costum de neopren (cu timpul record de 13h 34′) si este detinator al titlului „Triple Crown” (English Channel – 54 km, Catalina Channel, SUA – 35 km si Manhattan Island, SUA – 48,5 km). Visul sau cel mai mare este sa incheie pana in 2020 proiectul „Ocean’s Seven”, echivalentul „Seven Summits” al alpinistilor care au reusit sa cucereasca cele 7 mari varfuri ale lumii. In luna aprilie a reusit o performanta  remarcabila, a strabatut inot Canalul Molokai din Hawaii (55,5 km), cu timpul de 13 ore si 6 minute. Mai are patru obstacole de trecut. Paul Georgescu a devenit pe 2 februarie 2019 primul roman care a parcurs distanta de 1 mila (1.609 metri) in apa inghetata (3,2 grade Celsius), obtinand un timp foarte bun de 22:44:19. Campion mondial en-titre la Ice Swimming (500 m), el a cucerit prima medalie de aur din istorie pentru Romania la o astfel de competitie; a participat si la proba Regina, de 1000 de metri si s-a clasat pe un excelent loc 5 din 110 concurenti. Este profesor de sport la International British School of Bucharest – IBSB si este antrenat de Matei Giurcaneanu, vicepresedinte Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern.

 

Despre Catena Racing Team

Cu peste 1.000 de membri activi, angajati si colaboratori ai Catena, Fildas si Tonica Group, Catena Racing Team promoveaza, in primul rand, valorile dupa care se ghideaza intreaga echipa a grupului Fildas-Catena: ambitie, respect si o colaborare excelenta intre membri pentru atingerea obiectivelor. In cei cinci ani de activitate, Catena Racing Team a obtinut peste 300 de podiumuri. Pentru ca un stil de viata sanatos presupune miscare si practicarea unui sport, Catena a sustinut si va sustine in permanenta proiectele sportive care ii ajuta pe romani sa fie sanatosi, fericiti, sa aiba incredere si sa se bucure de viata. 

 

Catena sustine campionii!


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.