Catena susține Les Films de Cannes a Bucarest 2021

Deschide videoclipul

O săptămână de filme premiate la Festivalul de la Cannes de anul acesta își așteaptă spectatorii în sălile de cinema. De pe 22 octombrie, în câteva locații din București vom putea vedea filme aproape ca acum doi ani, înainte de izbucnirea pandemiei. Sigur, cu respectarea regulilor de acces în vigoare, pentru o experiență cinematografică în siguranță. Catena susține cu mândrie și în acest an a douăsprezecea ediție a festivalului organizat de regizorul Cristian Mungiu.

LFDC 12, a doua ediție de pandemie

 

Într-un editorial publicat în caietul program al LFDC de anul acesta, Cristian Mungiu explică decizia de a continua festivalul, în ciuda tuturor greutăților. O mărturisire în care ne regăsim mulți și un prilej de a mulțumi echipei pentru toate eforturile de a nu abandona.

 

''Anul trecut în octombrie credeam că sfârșitul pandemiei era o chestiune de săptămîni, de luni. În iulie Festivalul de la Cannes s-a reluat – după un an de pauză. Am fost acolo. În ciuda atmosferei un pic ciudate, căci în iulie Cannes-ul era mai mult o stațiune de oameni în șlapi uitîndu-se uimiți la niște ciudați alergînd în smochinguri negre pe o căldură copleșitoare – sentimentul era de revenire la viață, la normalitate, ca după un război încheiat de curînd, cînd oamenii vor să trăiască cu intensitate, să recupereze timpul pierdut. Și iată-ne acum aici. Într-o criză sanitară cu mult mai amplă chiar și decît cea de acum un an.

 

Totodată, deși pare secundar în condițiile date, reușim și anul acesta să prezentăm publicului românesc cele mai importante, frumoase, emoționante, așteptate și premiate filme ale anului cinematografic 2021: povești despre iubire și speranță, angoase și pasiuni, despre viață și moarte, despre fericiri și tristeți.

 

Pentru că nu cred că trebuie să abdicăm de la o viață normală pentru o vină care nu e a noastră. Și totodată și pentru că filmele au darul să ne facă să ne înțelegem mai bine viața, situația, condiția – ne pun pe gînduri și ne ajută să intuim ce avem de făcut – inclusiv ca asemenea lucruri să nu se mai întîmple așa'', Cristian Mungiu, co-fondator Les Films de Cannes a Bucarest.

 

Programul festivalului, locațiile, evenimentele, informații despre regulile de acces și bilete, găsiți pe pagina festivalului, www.filmedefestival.ro.


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.