Poezie. Vis. Noapte de teatru la UNTEATRU!

Deschide videoclipul

Vara asta, mai mult ca oricând, teatrul ne așteaptă cu brațele deschise. Se joacă mult și se joacă bine. Oriunde e o curte, o grădină, pe un acoperiș, într-un amfiteatru în aer liber. Ce bune erau acum grădinile de vară de altădată! Dacă e un an special, dacă vacanțele nu mai sunt ce-au fost, să profităm de o poezie, o muzică, un teatru. În aer liber. Chiar și cu masca pe față și la distanța regulamentară!

 

Unteatru a deschis stagiunea de vară în curte!

 

Am prins deschiderea stagiunii de vară la Unteatru. Într-o curte mică, înainte de căderea serii, când cerul era încă albastru și porumbeii nu-și găsiseră culcușul. Scaunele așteptau cuminți vreo douăzeci de spectatori. Oamenii inimoși ai teatrului Unteatru, pregătiseră decorul.

 

Lari Giorgescu scotea dintr-un geamantan cerceafurile și pernele. Martori cuminți ai poeziei visului. După ce a călcat și aranjat cutele lenjeriei după o metodă doar de el știută, a stat de vorbă și cu noi câteva minute.

 

Emoționat ca de un nou început, ne-a vorbit și de ultimele luni de izolare. Cu echipa de la Unteatru, a jucat două spectacole live. S-au bucurat de joacă și de teatru, chiar și în lipsa spectatorilor.

 

Un vis în versuri, cu Lari Giorgescu

 

''Poezia visului'', un spectacol de Miriam Răducanu, pe versuri de Emil Botta, și el cândva chipeș actor și mare poet al Teatrului Național din București, a spart gheața și la 30 de grade.

 

Nu e un spectacol de dans, dar mișcarea, cum spunea Lari Giorgescu, are rolul să nască gânduri și cuvinte. Mi-au plăcut mișcările lui, versurile, jongleriile și clovneriile (din versuri).

 

Într-o seară târzie de vară, pe o muzică de Schubert, e o bucurie să asculți poezie (iată și o rimă involuntară!). Să vezi personajul mișcându-se încet, încet, ca prin somn, trezindu-se ca să adoarmă iar, visând în versuri, recitându-și visul, trecând prin atâtea stări și momente, recunoscându-te sau nu în poezie...Ce bucurie!

 

Și fiecare mișcare e înceată, ca s-o vezi, ca s-o pricepi, ca s-o digeri. Ca o meditație. Și când se termină piesa și ieși în strada zgomotoasă, chiar nu știi ce-a fost. Vis sau trezire? Cine știe?

 

Zilele Unteatru, festival de muzică și teatru 

 

Urmează Zilele Unteatru, la Roaba de Cultură în Herăstrău, între 17-26 iulie. Intrarea liberă. Zile și seri de teatru și muzică. Vom merge și noi, dacă voi nu ajungeți. Găsiți programul pe www.unteatru.ro

 

Text: Mihaela Moldoveanu


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.